Ο ιστότοπος, όπου βρίσκεσθε, αποτελεί παράρτημα του e-περιοδικού Νυχθημερόν της Ζακύνθου και αφορμήθηκε από την διάθεση των συντελεστών του ζακυνθινού αυτού ηλεκτρονικού ιστότοπου για μια μικρή έστω συμβολή στo έργο της Ορθόδοξης Ιεραποστολής και μάλιστα του δραστήριου Επισκόπου Μοζαμβίκης κ. Ιωάννου, του Ζακυνθίου. Ο Ορθόδοξος Επίσκοπος της μεγάλης και φτωχής αυτής αφρικανικής χώρας επωμίσθηκε από τον Οκτώβριο του 2010 τον ευαγγελισμό εις Χριστόν των Μοζαμβικανών, υπό το πατρικό βλέμμα του προεστώτος του δευτερόθρονου Ορθοδόξου Πατριαρχείου, Μακαριωτάτου Πάπα και Πατριάρχου Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. ΘΕΟΔΩΡΟΥ Β΄.

E-mail ιστότοπου: orthomoz@gmail.com / Επικοινωνία με την Ιερά Επισκοπή Μοζαμβίκης: naosgr@gmail.com

ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΛΟΓΟΥ "ΑΛΗΘΩΣ" ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΟΠΗ ΜΟΖΑΜΒΙΚΗΣ (13.4.2013)

10.10.11

Επαφές του Επισκόπου Μοζαμβίκης στη Νότιο ΑφρικήΤην προηγούμενη εβδομάδα ο θεοφ. Επίσκοπος Μοζαμβίκης κ. Ιωάννης ταξίδεψε στην Νότιο Αφρική, όπου είχε διάφορες χρήσιμες επαφές. 

Πιο συγκεκριμένα συναντήθηκε  α) με τον Αρχιεπίσκοπο της Αιθιοπικής Εκκλησίας στην Νοτιοτέρα και Ανατολική Αφρική Abba Yacob, β) ως Συντονιστής της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης Ορθοδοξίας στη Μοζαμβίκη συναντήθηκε με τον πρόεδρο της Επιτροπής συνεργασίας της Δ.Σ.Ο. (I.A.O.) και του Παναφρικανικού Κοινοβουλίου dr. M. Khumalo, όπου και υπογράφτηκε η σχετική απόφαση αναφορικά με την σύνθεση της Επιτροπής Συνεργασίας, γ) με την Nataya Menale, Αντιπρόεδρο του Αιθιοπικού Κοινοβουλίου, η οποία παρέδωσε και πρόσκληση προς τον Έλληνα Βουλευτή κ. Παντούλα για συνεργασία με την Δ.Σ.Ο., δ) με την Andrea Doyle, Πρόεδρο της Έδρας Ελληνικών Σπουδών στο Πανεπιστήμιο του Γιοχάνεσμπουργκ για μιαν επικείμενη συνεργασία με το Ελληνικό Σχολείο και την ευρύτερη συνεργασία για τον Ελληνικό Πολιτισμό και Σπουδές στη Μοζαμβίκη. Για τους ίδιους λόγους συναντήθηκε και με τη Συντονίστρια Εκπαίδευσης Σκούρα Σταυρούλα και ε) Με την Πρέσβειρα της Αιθιοπίας στη Νότιο Αφρική Yeshimebrat Kassa.

Δεν υπάρχουν σχόλια: