Ο ιστότοπος, όπου βρίσκεσθε, αποτελεί παράρτημα του e-περιοδικού Νυχθημερόν της Ζακύνθου και αφορμήθηκε από την διάθεση των συντελεστών του ζακυνθινού αυτού ηλεκτρονικού ιστότοπου για μια μικρή έστω συμβολή στo έργο της Ορθόδοξης Ιεραποστολής και μάλιστα του δραστήριου Επισκόπου Μοζαμβίκης κ. Ιωάννου, του Ζακυνθίου. Ο Ορθόδοξος Επίσκοπος της μεγάλης και φτωχής αυτής αφρικανικής χώρας επωμίσθηκε από τον Οκτώβριο του 2010 τον ευαγγελισμό εις Χριστόν των Μοζαμβικανών, υπό το πατρικό βλέμμα του προεστώτος του δευτερόθρονου Ορθοδόξου Πατριαρχείου, Μακαριωτάτου Πάπα και Πατριάρχου Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. ΘΕΟΔΩΡΟΥ Β΄.

E-mail ιστότοπου: orthomoz@gmail.com / Επικοινωνία με την Ιερά Επισκοπή Μοζαμβίκης: naosgr@gmail.com

ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΛΟΓΟΥ "ΑΛΗΘΩΣ" ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΟΠΗ ΜΟΖΑΜΒΙΚΗΣ (13.4.2013)

11.10.11

Ένα Ελληνόπουλο της Μοζαμβίκης




Ποιος θεωρεί ότι στις μέρες μας ο Ελληνισμός εξαντλείται; Πολλοί, ατυχώς... Όμως, όχι! Παρά τα δυσεπίλυτα προβλήματα, κάπου -δεν μπορεί- θα βρεθεί τρόπος διεξόδου και φως στο μακρύ τούνελ. Η ψυχή είναι αναπεπταμένη, κυρίως όσον αφορά στους Έλληνες εκτός Ελλάδας. Μπορεί εκτός των συνόρων οι συμπατριώτες μας να ενηλικιώνονται στο ξενικό περιβάλλον διάφορων πολιτισμών και τόπων, όμως κρατούν πάντα ψηλά την πατρογονική σημαία! 

Μια τέτοια περίπτωση, ανάμεσα στις χιλιάδες άλλες, είναι ο Βασιλάκης Περδικούλης, μαθητής της Γ΄ Γυμνασίου, που ζει μόνιμα με την οικογένειά του στο Μαπούτο της Μοζαμβίκης. Ο Βασιλάκης, τον οποίον είχαμε την ευκαιρία να γνωρίσουμε, κατά το ταξίδι μας εκεί τον περασμένο Φεβρουάριο (2011), διακρίνεται, όχι μόνον για την υποδειγματική ευγένειά του, για την βοήθεια που παρέχει στον επιχώριο νέο Ορθόδοξο Επίσκοπο κ. Ιωάννη κάθε Κυριακή στην Ευχαριστιακή Σύναξη, αλλά ήδη αριστεύει και στην κολύμβηση, όπως μαρτυρούν τα μετάλλια, που επάξια κρέμονται στο στήθος του, από τη συμμετοχή του σε κολυμβητικούς αγώνες στο βασίλειο της Ζουαζιλάνδης.

 Τού ευχόμαστε δύναμη, υγεία, πρόοδο και αδιάπτωτα αριστεία!!!

π. Παναγιώτης Καποδίστριας


υ.γ. Στις πρόσφατες ανωτέρω φωτογραφίες, ο Βασιλάκης με τον πατέρα του Χρήστο. Περδικούλη.  

Δεν υπάρχουν σχόλια: