Ο ιστότοπος, όπου βρίσκεσθε, αποτελεί παράρτημα του e-περιοδικού Νυχθημερόν της Ζακύνθου και αφορμήθηκε από την διάθεση των συντελεστών του ζακυνθινού αυτού ηλεκτρονικού ιστότοπου για μια μικρή έστω συμβολή στo έργο της Ορθόδοξης Ιεραποστολής και μάλιστα του δραστήριου Επισκόπου Μοζαμβίκης κ. Ιωάννου, του Ζακυνθίου. Ο Ορθόδοξος Επίσκοπος της μεγάλης και φτωχής αυτής αφρικανικής χώρας επωμίσθηκε από τον Οκτώβριο του 2010 τον ευαγγελισμό εις Χριστόν των Μοζαμβικανών, υπό το πατρικό βλέμμα του προεστώτος του δευτερόθρονου Ορθοδόξου Πατριαρχείου, Μακαριωτάτου Πάπα και Πατριάρχου Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. ΘΕΟΔΩΡΟΥ Β΄.

E-mail ιστότοπου: orthomoz@gmail.com / Επικοινωνία με την Ιερά Επισκοπή Μοζαμβίκης: naosgr@gmail.com

ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΛΟΓΟΥ "ΑΛΗΘΩΣ" ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΟΠΗ ΜΟΖΑΜΒΙΚΗΣ (13.4.2013)

24.12.10

Χριστούγεννα στο Maputo της Μοζαμβίκης


Πριν λίγη ώρα και με 42 βαθμούς Κελσίου ολοκληρώθηκε στο Maputo της Μοζαμβίκης η Χριστουγεννιάτικη Θεία Λειτουργία! Οι λιγοστοί πιστοί, που πληροφορήθηκαν για την Ευχαριστιακή Σύναξη που θα γινόταν, κατακλύστηκαν ήδη από το υπερούσιο Φως του Σαρκωμένου Λόγου και μετέλαβαν της Χάριτος του Ουρανού!


Ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Μοζαμβίκης κ. Ιωάννης, ο Ζακύνθιος, βρίσκεται από ημερών στην έδρα του (παρότι η επίσημη ενθρόνισή του θα πραγματοποιηθεί στις 20 Φεβρουαρίου 2011) κι έσπευσε να οργανώσει τη μεγάλη Εορτή της Θείας Γέννας.  


Αμέσως μετά, ως γνήσιος Ζακυνθινός ο κ. Ιωάννης, στο Επισκοπείο, έκοψε την πατροπαράδοτη "Χριστοπαραμονιάτικη Κουλούρα"


Έχοντας πάντα κατά νου το δίστιχο ενός άλλου Ζακυνθίου, του ποιητή Γιάννη Τσακασιάνου,

"Πού αλλού σε κόβουν με χαρές, με σμπάρα και με ούρρα,
χριστοπαραμονιάτικη του τόπου μου Κουλούρα;",

έκαμε το παν, ώστε να μεταλαμπαδεύσει την τζαντιώτικη αίσθηση των Χριστουγέννων, εκεί στη νοτιοανατολική Αφρική, στη μακρινή γη της Μοζαμβίκης, όπου τον έταξε η των Αλεξανδρέων Εκκλησία να κηρύξει το Ευαγγέλιο!

Το Νυχθημερόν εύχεται σε όσους μάς παρακολουθούν από το Maputo και σε όσους εργάζονται ιεραποστολικά εκεί, να έχουν δύναμη, το δε έργο τους να τελεσφορήσει, όπως το έχουν σχεδιάσει!

Δεν υπάρχουν σχόλια: