Ο ιστότοπος, όπου βρίσκεσθε, αποτελεί παράρτημα του e-περιοδικού Νυχθημερόν της Ζακύνθου και αφορμήθηκε από την διάθεση των συντελεστών του ζακυνθινού αυτού ηλεκτρονικού ιστότοπου για μια μικρή έστω συμβολή στo έργο της Ορθόδοξης Ιεραποστολής και μάλιστα του δραστήριου Επισκόπου Μοζαμβίκης κ. Ιωάννου, του Ζακυνθίου. Ο Ορθόδοξος Επίσκοπος της μεγάλης και φτωχής αυτής αφρικανικής χώρας επωμίσθηκε από τον Οκτώβριο του 2010 τον ευαγγελισμό εις Χριστόν των Μοζαμβικανών, υπό το πατρικό βλέμμα του προεστώτος του δευτερόθρονου Ορθοδόξου Πατριαρχείου, Μακαριωτάτου Πάπα και Πατριάρχου Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. ΘΕΟΔΩΡΟΥ Β΄.

E-mail ιστότοπου: orthomoz@gmail.com / Επικοινωνία με την Ιερά Επισκοπή Μοζαμβίκης: naosgr@gmail.com

ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΛΟΓΟΥ "ΑΛΗΘΩΣ" ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΟΠΗ ΜΟΖΑΜΒΙΚΗΣ (13.4.2013)

31.5.11

Φωτοστιγμές από την επίσκεψη Κλιμακίου της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης Ορθοδοξίας στο Maputo της Μοζαμβίκης

Εκκλησιασμός της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης Ορθοδοξίας στο Μαπούτο, 16 Μαΐου 2011

Κατά τον Εκκλησιασμό στον Ελληνορθόδοξο Ναό των Παμμεγίστων Ταξιαρχών στη μοζαμβικανή πρωτεύουσα. Διακρίνονται ο Ρώσος Πρέσβης κ. Andre Kemarsky (αριστερά), ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδας στην Μοζαμβίκη κ. Γεράσιμος Μαρκέτος και ο Γενικός Γραμματέας της Δ.Σ.Ο. κ. Αναστάσιος Νεράντζης.

Ο Επίσκοπος Μοζαμβίκης κ. Ιωάννης προσφέρει ευλογία της Α.Θ.Μ. του Πάπα και Πατριάρχου κ.κ. Θεοδώρου του Β΄ στον Γ.Γ. της Δ.Σ.Ο. κ. Αναστάσιο Νεράντζη.


Δεξίωση προς τιμήν του κλιμακίου της ΔΣΟ στους χώρους της Επισκοπής Μοζαμβίκης (17 Μαΐου 2011)

O Πρέσβης της Αιγύπτου στο Μαπούτο κ. El Sayed El Tantawi (δεξιά), με τον Διευθυντή της Τράπεζας Millenium στο Μαπούτο.

 

Παράγοντες της δημόσιας ζωής στη Μοζαμβίκη.

Ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδος στην Μοζαμβίκη κ. Γ. Μαρκέτος (αριστ.), η κ. Μαίρη Κασιμάτη (μέσο) και ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Μοζαμβίκης κ. Ιωάννης.

 Δυο στιγμιότυπα από αφρικανικό μουσικοχορευτικό δρώμενο.

Ο Ρώσος Πρέσβης κ. Andrey Kemarsky (δεξιά), ο Φιλλανδός Καθηγητής Δρ. Erkki Sutinen (μέσο) και ο Επίσκοπος Μοζαμβίκης κ. Ιωάννης.

Ένα ακόμη στιγμιότυπο από την δεξίωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: