Ο ιστότοπος, όπου βρίσκεσθε, αποτελεί παράρτημα του e-περιοδικού Νυχθημερόν της Ζακύνθου και αφορμήθηκε από την διάθεση των συντελεστών του ζακυνθινού αυτού ηλεκτρονικού ιστότοπου για μια μικρή έστω συμβολή στo έργο της Ορθόδοξης Ιεραποστολής και μάλιστα του δραστήριου Επισκόπου Μοζαμβίκης κ. Ιωάννου, του Ζακυνθίου. Ο Ορθόδοξος Επίσκοπος της μεγάλης και φτωχής αυτής αφρικανικής χώρας επωμίσθηκε από τον Οκτώβριο του 2010 τον ευαγγελισμό εις Χριστόν των Μοζαμβικανών, υπό το πατρικό βλέμμα του προεστώτος του δευτερόθρονου Ορθοδόξου Πατριαρχείου, Μακαριωτάτου Πάπα και Πατριάρχου Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. ΘΕΟΔΩΡΟΥ Β΄.

E-mail ιστότοπου: orthomoz@gmail.com / Επικοινωνία με την Ιερά Επισκοπή Μοζαμβίκης: naosgr@gmail.com

ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΛΟΓΟΥ "ΑΛΗΘΩΣ" ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΟΠΗ ΜΟΖΑΜΒΙΚΗΣ (13.4.2013)

21.12.11

Ο Επίσκοπος Μοζαμβίκης κ. Ιωάννης στον Πρωθυπουργό της χώρας Δρ. Aires Ali


Με τον Πρωθυπουργό της Μοζαμβίκης Δρ. Aires Ali είχε σήμερα εθιμοτυπική συνάντηση ο Επίσκοπος Μοζαμβίκης κ. Ιωάννης, συνοδεύομενος από τον βουλευτή του Εθνικού Κοινοβουλίου της Μοζαμβίκης κ. Ζαχαρία Magombo.

Του ενεχείρησε  αναμνηστικό εκ μέρους του Πάπα και Πατριάρχη Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ. Θεόδωρου Β΄, μεταφέροντάς του ευχές και ευλογίες για ειρήνη και πρόοδο στην Κυβέρνησή του και στον ευγενικό και αγέρωχο Λαό της όμορφης αυτής χώρας.

Κατά τη συνάντηση τον ενημέρωσε για την επίσημη επίσκεψη του Ορθόδοξου Πατριάρχη της Μαύρης Γης τον επόμενο χρόνο, καθώς και για τις δραστηριότητες και το έργο του σε όλη την Αφρική, για τις δραστηριότητες της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης Ορθοδοξίας σε σχέση με την Μοζαμβίκη (με την ιδιότητά του ως συντονιστή της Δ.Σ.Ο. με το Παναφρικανικό Κοινοβούλιο), καθώς και για το κοινωνικό έργο, τις πρωτοβουλίες και το πρόγραμμα δράσης της Επισκοπής Μοζαμβίκης.

Ο Πρωθυπουργός με τη σειρά του συνεχάρη για τις δημιουγικές πρωτοβουλίες της Επισκοπής, για τις οποίες έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον, ζήτησε μάλιστα να μεταφέρει τις ευχές για μακροημέρευση στον Μακαριότατο Προκαθήμενο της Αφρικής και τόνισε ότι τον αναμένει να τον υποδεχθεί στη χώρα του με πολλή χαρά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: