Ο ιστότοπος, όπου βρίσκεσθε, αποτελεί παράρτημα του e-περιοδικού Νυχθημερόν της Ζακύνθου και αφορμήθηκε από την διάθεση των συντελεστών του ζακυνθινού αυτού ηλεκτρονικού ιστότοπου για μια μικρή έστω συμβολή στo έργο της Ορθόδοξης Ιεραποστολής και μάλιστα του δραστήριου Επισκόπου Μοζαμβίκης κ. Ιωάννου, του Ζακυνθίου. Ο Ορθόδοξος Επίσκοπος της μεγάλης και φτωχής αυτής αφρικανικής χώρας επωμίσθηκε από τον Οκτώβριο του 2010 τον ευαγγελισμό εις Χριστόν των Μοζαμβικανών, υπό το πατρικό βλέμμα του προεστώτος του δευτερόθρονου Ορθοδόξου Πατριαρχείου, Μακαριωτάτου Πάπα και Πατριάρχου Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. ΘΕΟΔΩΡΟΥ Β΄.

E-mail ιστότοπου: orthomoz@gmail.com / Επικοινωνία με την Ιερά Επισκοπή Μοζαμβίκης: naosgr@gmail.com

ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΛΟΓΟΥ "ΑΛΗΘΩΣ" ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΟΠΗ ΜΟΖΑΜΒΙΚΗΣ (13.4.2013)

19.3.12

Κυριακή της Σταυροπροσκυνήσεως στην Επισκοπή Μοζαμβίκης


« Εἶπεν  Κύριος· ὅστις θέλει ὀπίσω μου ἀκολουθεῖν, ἀπαρνησάσθω ἑαυτὸν καὶ ἀράτω τὸν σταυρὸν αὐτοῦ, καὶ ἀκολουθείτω μοι »[1]
           
            Η κλήση του κάθε Χριστιανού είναι μια κλήση άρσης Σταυρού. Η πνευματική εν Χριστώ ζωή δεν υπόσχεται καλοπέραση και ευδαιμονία, αλλά Ζωή και μάλιστα περίσσια Ζωή[2], ζωή μετοχής Θεού.   Αυτό το ξεχείλισμα ζωής είναι  και η «ιεραποστολή» στην Ορθόδοξη παράδοση.  Μια σταυρική πορεία μαζί με τον ξυπόλυτο, πεινασμένο και διαφορετικό αδελφό που διψά.
            Στις 18 Μαρτίου 2012, στον Καθεδρικό Ναό των Αρχαγγέλων, στο Μαπούτο της Μοζαμβίκης, η Εκκλησία που παροικεί στη Μοζαμβίκη για μια ακόμη φορά συστάθηκε στο μυστήριο της Θείας ευχαριστίας, προσκυνώντας τον Τίμιο και Ζωοποιό Σταυρό του Κυρίου μας. Στην πολύγλωσση δοξολογία του Κυρίου μας Ιησού Χριστού προεξήρχε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Μοζαμβίκης κ. κ. Ιωάννης, ο οποίος ενίσχυσε τον Λαό του Θεού με τον άμεσο πατρικό λόγο του.
Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας ο Θεοφιλέστατος  χειροθέτησε   τρεις  νέους Αναγνώστες, οι οποίοι θα βοηθήσουν στην πληρέστερη κατανόηση των ακολουθιών από το πολυφυλετικό εκκλησίασμα. Επιπλέον, την ημέρα της Σταυροπροσκύνησης, συστάθηκε και επισήμως το πρώτο επταμελές εκκλησιαστικό Συμβούλιο, το οποίο πρόκειται να συνδράμει τον Επίσκοπο στο έργο του στην Τοπική εκκλησιαστική κοινότητα του Μαπούτο. 


[1] Μκ. 8, 34
[2] Ιω. 10, 10


Δεν υπάρχουν σχόλια: