Ο ιστότοπος, όπου βρίσκεσθε, αποτελεί παράρτημα του e-περιοδικού Νυχθημερόν της Ζακύνθου και αφορμήθηκε από την διάθεση των συντελεστών του ζακυνθινού αυτού ηλεκτρονικού ιστότοπου για μια μικρή έστω συμβολή στo έργο της Ορθόδοξης Ιεραποστολής και μάλιστα του δραστήριου Επισκόπου Μοζαμβίκης κ. Ιωάννου, του Ζακυνθίου. Ο Ορθόδοξος Επίσκοπος της μεγάλης και φτωχής αυτής αφρικανικής χώρας επωμίσθηκε από τον Οκτώβριο του 2010 τον ευαγγελισμό εις Χριστόν των Μοζαμβικανών, υπό το πατρικό βλέμμα του προεστώτος του δευτερόθρονου Ορθοδόξου Πατριαρχείου, Μακαριωτάτου Πάπα και Πατριάρχου Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. ΘΕΟΔΩΡΟΥ Β΄.

E-mail ιστότοπου: orthomoz@gmail.com / Επικοινωνία με την Ιερά Επισκοπή Μοζαμβίκης: naosgr@gmail.com

ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΛΟΓΟΥ "ΑΛΗΘΩΣ" ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΟΠΗ ΜΟΖΑΜΒΙΚΗΣ (13.4.2013)

19.8.12

Η εορτή του Δεκαπενταύγουστου στο Maputo
Με ιδιαίτερη λαμπρότητα γιορτάστηκε ο Δεκαπενταύγουστος από την Εκκλησία που παροικεί στο Μαπούτο της Μοζαμβίκης, όπως μαρτυρούν οι ανωτέρω φωτοστιγμές. Αξίζει να σημειωθεί ότι η Κοίμηση της Θεοτόκου γιορτάζεται για πρώτη φορά στον τόπο αυτόν, μετά την Επανάσταση του 1974 και μάλιστα με ευπρεπισμό του Επιταφίου της Θεοτόκου. 

Τα παιδιά του Ελληνορθόδοξου Σχολείου της Επισκοπής στόλισαν, λοιπόν, τον θεομητορικό Επιτάφιο και συμμετείχαν τόσο στον πανηγυρικό Εσπερινό της παραμονής, όσο και στην Θεία Λειτουργία της Εορτής, στην οποία προέστη ο Επίσκοπος Μοζαμβίκης Ιωάννης, ο οποίος, στο επίκαιρο κήρυγμά του, μετέφερε προς το εκκλησίασμα τις πατρικές ευχές κι ευλογίες του Μακαριωτάτου Πάπα και Πατριάρχη Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ. κ. Θεοδώρου Β΄. 

Το απόγευμα εψάλη η προς την Παναγία μας Παράκληση, στο τέλος της οποίας έγινε η Λιτάνευση του Επιταφίου, ενώ η Χορωδία απέδωσε τα Εγκώμια προς την Χάρη Της. 

Ακολούθησε -όπως πάντα- εορταστικό κέρασμα στον προαύλιο χώρο της Επισκοπής με τη συμμετοχή όλων των παρευρισκόμενων Ορθοδόξων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: