Ο ιστότοπος, όπου βρίσκεσθε, αποτελεί παράρτημα του e-περιοδικού Νυχθημερόν της Ζακύνθου και αφορμήθηκε από την διάθεση των συντελεστών του ζακυνθινού αυτού ηλεκτρονικού ιστότοπου για μια μικρή έστω συμβολή στo έργο της Ορθόδοξης Ιεραποστολής και μάλιστα του δραστήριου Επισκόπου Μοζαμβίκης κ. Ιωάννου, του Ζακυνθίου. Ο Ορθόδοξος Επίσκοπος της μεγάλης και φτωχής αυτής αφρικανικής χώρας επωμίσθηκε από τον Οκτώβριο του 2010 τον ευαγγελισμό εις Χριστόν των Μοζαμβικανών, υπό το πατρικό βλέμμα του προεστώτος του δευτερόθρονου Ορθοδόξου Πατριαρχείου, Μακαριωτάτου Πάπα και Πατριάρχου Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. ΘΕΟΔΩΡΟΥ Β΄.

E-mail ιστότοπου: orthomoz@gmail.com / Επικοινωνία με την Ιερά Επισκοπή Μοζαμβίκης: naosgr@gmail.com

ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΛΟΓΟΥ "ΑΛΗΘΩΣ" ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΟΠΗ ΜΟΖΑΜΒΙΚΗΣ (13.4.2013)

15.9.12

Επίσκεψη αγάπης του Ορθόδοξου Σχολείου της Μοζαμβίκης στο Καθολικό Ορφανοτροφείο Casa da Criança Madre Maria Clara


 

 

Σήμερα το πρωί ο Επίσκοπος Μοζαμβίκης κ. Ιωάννης μαζί με τους στενούς συνεργάτες του είχαν την ευκαιρία να συνοδεύσουν τους μαθητές του Ορθόδοξου Σχολείου της Ιεράς Επισκοπής Μοζαμβίκης σ' ένα μεγάλο και υποδειγματικό ίδρυμα του Μαπούτο: Το Ορφανοτροφείο Casa da Criança Madre Maria Clara, που υπάγεται στην ιεραποστολική προσπάθεια της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας. Σημειωτέον, το ίδρυμα στηρίζεται ηθικά και υλικά από την Βασίλισσα της Ισπανίας Σοφία.
Εκεί είχαν μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να εκφράσουν την αγάπη τους στα εμπερίστατα παιδάκια, να τους προσφέρουν ενδεικτικά δώρα και να συνομιλήσουν μαζί τους φιλικά. 
Ο Επίσκοπος κ. Ιωάννης δίδαξε επιτόπου τα παιδιά της Ορθόδοξης Εκκλησίας πώς και γιατί επιβάλλεται ο Εθελοντισμός στη σύγχρονη απαιτητική κοινωνία, υπογραμμίζοντας ότι όσα δύναται να κατορθώσει η Αλληλεγγύη δεν μπορούν να συντελεσθούν από την κρατική μέριμνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: