Ο ιστότοπος, όπου βρίσκεσθε, αποτελεί παράρτημα του e-περιοδικού Νυχθημερόν της Ζακύνθου και αφορμήθηκε από την διάθεση των συντελεστών του ζακυνθινού αυτού ηλεκτρονικού ιστότοπου για μια μικρή έστω συμβολή στo έργο της Ορθόδοξης Ιεραποστολής και μάλιστα του δραστήριου Επισκόπου Μοζαμβίκης κ. Ιωάννου, του Ζακυνθίου. Ο Ορθόδοξος Επίσκοπος της μεγάλης και φτωχής αυτής αφρικανικής χώρας επωμίσθηκε από τον Οκτώβριο του 2010 τον ευαγγελισμό εις Χριστόν των Μοζαμβικανών, υπό το πατρικό βλέμμα του προεστώτος του δευτερόθρονου Ορθοδόξου Πατριαρχείου, Μακαριωτάτου Πάπα και Πατριάρχου Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. ΘΕΟΔΩΡΟΥ Β΄.

E-mail ιστότοπου: orthomoz@gmail.com / Επικοινωνία με την Ιερά Επισκοπή Μοζαμβίκης: naosgr@gmail.com

ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΛΟΓΟΥ "ΑΛΗΘΩΣ" ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΟΠΗ ΜΟΖΑΜΒΙΚΗΣ (13.4.2013)

9.6.13

Με πρωτοβουλία της Επισκοπής Μοζαμβίκης προσπάθεια Ολυμπιακής Παιδείας στη χώρα

Ο Επίσκοπος Μοζαμβίκης κ. Ιωάννης, με την ιδιότητά του ως Προέδρου των Επιτροπών για το Περιβάλλον και την Ολυμπιακή Παιδεία, του Διαθρησκευτικού Συμβουλίου της Μοζαμβίκης (CO.RE.M.) και στo πλαίσιo των εκδηλώσεων που γίνονται αυτές τις ημέρες στην Ελληνορθόδοξη Επισκοπή μας, πραγματοποιήθηκε χθες, 8 Ιουνίου 2013, συνάντηση με θέμα την Ολυμπιακή Παιδεία. 

Ομίλησε ο Επίσκοπος Ιωάννης, ο Δρ. Rev. Albino Luis Mussuei και η χρυσή αθλήτρια κολύμβησης εφήβων Μοζαμβίκης, υπεύθυνη της νεολαίας της επισκοπής μας Jessica Aggeliki Marcuchin Francisco, η οποία ανέλυσε το θέμα "Νεολαία, Αθλητισμός και Ορθοδοξία"

Στο τέλος της συνάντησης δημιουργήθηκε δίκτυο συνεργασίας για την προώθηση της ολυμπιακής παιδείας ως προτύπου και μέσου ειρήνης, καταλλαγής και ανεκτικότητας. Πρόεδρος της διαθρησκευτικής επιτροπής εκλέχτηκε η Jessica Aggeliki Marcuchin Francisco και αντιπρόεδρος ο Luis Camilo, φοιτητής της Ορθόδοξης Εκκλησιαστικής Σχολής της Κένυα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: