Ο ιστότοπος, όπου βρίσκεσθε, αποτελεί παράρτημα του e-περιοδικού Νυχθημερόν της Ζακύνθου και αφορμήθηκε από την διάθεση των συντελεστών του ζακυνθινού αυτού ηλεκτρονικού ιστότοπου για μια μικρή έστω συμβολή στo έργο της Ορθόδοξης Ιεραποστολής και μάλιστα του δραστήριου Επισκόπου Μοζαμβίκης κ. Ιωάννου, του Ζακυνθίου. Ο Ορθόδοξος Επίσκοπος της μεγάλης και φτωχής αυτής αφρικανικής χώρας επωμίσθηκε από τον Οκτώβριο του 2010 τον ευαγγελισμό εις Χριστόν των Μοζαμβικανών, υπό το πατρικό βλέμμα του προεστώτος του δευτερόθρονου Ορθοδόξου Πατριαρχείου, Μακαριωτάτου Πάπα και Πατριάρχου Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. ΘΕΟΔΩΡΟΥ Β΄.

E-mail ιστότοπου: orthomoz@gmail.com / Επικοινωνία με την Ιερά Επισκοπή Μοζαμβίκης: naosgr@gmail.com

ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΛΟΓΟΥ "ΑΛΗΘΩΣ" ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΟΠΗ ΜΟΖΑΜΒΙΚΗΣ (13.4.2013)

4.7.13

Δυο βαπτίσεις κι ένας γάμος στην Επισκοπή μαςΣυγκινητικές εμπειρίες βίωσε στα μέσα Ιουνίου 2013 η Επισκοπή Μοζαμβίκης, με τη βάπτιση της κατηχούμενης Ιουλίας και της μικρής κόρης της Μελανίας, καθώς ενεδύθησαν τον ορθόδοξο φωτεινό χιτώνα από τον Επίσκοπο Μοζαμβίκης κ. Ιωάννη. Πρόκειται για τη σύζυγο και την κόρη του Χρήστου Σιτόε, τριτοετούς  σπουδαστή στην Εκκλησιαστική Σχολή της Κένυας. 

Το Σάββατο, 15 Ιουνίου τρ. έ., έγινε ο ορθόδοξος γάμος του Χρήστου και της Ιουλίας, στον Καθεδρικό Ναό των Παμμεγίστων Ταξιαρχών Μαπούτο και σύντομα ο Χρήστος πρόκειται να γίνει ο πρώτος Ορθόδοξος Κληρικός από τους πέντε σπουδαστές της Επισκοπής.

Δεν υπάρχουν σχόλια: