Ο ιστότοπος, όπου βρίσκεσθε, αποτελεί παράρτημα του e-περιοδικού Νυχθημερόν της Ζακύνθου και αφορμήθηκε από την διάθεση των συντελεστών του ζακυνθινού αυτού ηλεκτρονικού ιστότοπου για μια μικρή έστω συμβολή στo έργο της Ορθόδοξης Ιεραποστολής και μάλιστα του δραστήριου Επισκόπου Μοζαμβίκης κ. Ιωάννου, του Ζακυνθίου. Ο Ορθόδοξος Επίσκοπος της μεγάλης και φτωχής αυτής αφρικανικής χώρας επωμίσθηκε από τον Οκτώβριο του 2010 τον ευαγγελισμό εις Χριστόν των Μοζαμβικανών, υπό το πατρικό βλέμμα του προεστώτος του δευτερόθρονου Ορθοδόξου Πατριαρχείου, Μακαριωτάτου Πάπα και Πατριάρχου Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. ΘΕΟΔΩΡΟΥ Β΄.

E-mail ιστότοπου: orthomoz@gmail.com / Επικοινωνία με την Ιερά Επισκοπή Μοζαμβίκης: naosgr@gmail.com

ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΛΟΓΟΥ "ΑΛΗΘΩΣ" ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΟΠΗ ΜΟΖΑΜΒΙΚΗΣ (13.4.2013)

10.11.13

Η εορτή των Ταξιαρχών στον πανηγυρίζοντα Καθεδρικό Ναό μας

Τα φτερά των Αρχαγγέλων σκέπασαν και φέτος την εορταστική σύναξη σήμερα στο Μαπούτο, όπου τα παιδιά της Eκκλησίας μας προσευχήθηκαν για την προστασία των απαχθέντων κυρίως ανηλίκων παιδιών και όχι μόνο, κάτι που τελευταίως πλήττει την πόλη μας. 

 Στην ομιλία του ο θεοφ. Επίσκοπος Μοζαμβίκης κ. Ιωάννης μετέφερε την αγωνία και τον αγώνα του Πάπα και Πατριάρχη Αλεξανδρείας και Πάσης Αφρικής κ. Θεοδώρου Β' για τα παιδιά όλης της Αφρικής, τονίζοντας ότι το μέλλον ανήκει σε αυτά. 

 Τα παιδιά ζήτησαν να μεταφέρει στον Πατέρα και Πατριάρχη τους την προσμονή τους ότι η επίσκεψή του στη χώρα, στον ερχόμενο Φεβρουάριο, θα δημιουργήσει κλίμα καταλλαγής και αγάπης. 

 Τέλος, όπως κάθε Κυριακή, έτσι και σήμερα έγινε η καθιερωμένη σύναξη των εκκλησιασθέντων στον προαύλιο χώρο του καθεδρικού, ελλείψει στέγης, έως ότου ολοκληρωθεί το Πνευματικό Κέντρο της Επισκοπής, τα δε παιδιά μοίρασαν το γιορτόψωμο σε όλο τον κόσμο, με την ευχή να είναι σύντομα έτοιμο το σπίτι των Αρχαγγέλων!

Δεν υπάρχουν σχόλια: