Ο ιστότοπος, όπου βρίσκεσθε, αποτελεί παράρτημα του e-περιοδικού Νυχθημερόν της Ζακύνθου και αφορμήθηκε από την διάθεση των συντελεστών του ζακυνθινού αυτού ηλεκτρονικού ιστότοπου για μια μικρή έστω συμβολή στo έργο της Ορθόδοξης Ιεραποστολής και μάλιστα του δραστήριου Επισκόπου Μοζαμβίκης κ. Ιωάννου, του Ζακυνθίου. Ο Ορθόδοξος Επίσκοπος της μεγάλης και φτωχής αυτής αφρικανικής χώρας επωμίσθηκε από τον Οκτώβριο του 2010 τον ευαγγελισμό εις Χριστόν των Μοζαμβικανών, υπό το πατρικό βλέμμα του προεστώτος του δευτερόθρονου Ορθοδόξου Πατριαρχείου, Μακαριωτάτου Πάπα και Πατριάρχου Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. ΘΕΟΔΩΡΟΥ Β΄.

E-mail ιστότοπου: orthomoz@gmail.com / Επικοινωνία με την Ιερά Επισκοπή Μοζαμβίκης: naosgr@gmail.com

ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΛΟΓΟΥ "ΑΛΗΘΩΣ" ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΟΠΗ ΜΟΖΑΜΒΙΚΗΣ (13.4.2013)

24.11.10

Πρώτες εικόνες από την Εκκλησία της Μοζαμβίκης


Κατά το περασμένο Σαββατοκύριακο, 20-21 Νοεμβρίου, ο νέος Επίσκοπος Μοζαμβίκης κ. Ιωάννης ταξίδεψε στο Maputo, την πρωτεύουσα της Μοζαμβίκης, για να έχει μια πρώτη επαφή με την Εκκλησία, που παροικεί στη χώρα και της οποίας έχει πλέον ο ίδιος καταστεί προεστός της. Με κέντρο τον περικαλλή ναό των Ορθοδόξων, συναντήθηκε με αρκετούς Έλληνες και Ρώσους της πόλης, διαπίστωσε τα πολλά και δισεπίλυτα προβλήματα, οραματίσθηκε το αύριο της Ιεραποστολής στην όμορφη κατά τα άλλα αυτή χώρα.

Σημειωτέον ότι η επίσημη ανάληψη των καθηκόντων του στην Επισκοπή (εκκλησιαστικά η πράξη ονομάζεται ενθρόνιση) θα γίνει στις 20 Φεβρουαρίου 2011. Εν τω μεταξύ ο κ. Ιωάννης θα τελεί κανονικά τα επισκοπικά καθήκοντά του "εις τόπον και τύπον Χριστού"!

Δεν υπάρχουν σχόλια: