Ο ιστότοπος, όπου βρίσκεσθε, αποτελεί παράρτημα του e-περιοδικού Νυχθημερόν της Ζακύνθου και αφορμήθηκε από την διάθεση των συντελεστών του ζακυνθινού αυτού ηλεκτρονικού ιστότοπου για μια μικρή έστω συμβολή στo έργο της Ορθόδοξης Ιεραποστολής και μάλιστα του δραστήριου Επισκόπου Μοζαμβίκης κ. Ιωάννου, του Ζακυνθίου. Ο Ορθόδοξος Επίσκοπος της μεγάλης και φτωχής αυτής αφρικανικής χώρας επωμίσθηκε από τον Οκτώβριο του 2010 τον ευαγγελισμό εις Χριστόν των Μοζαμβικανών, υπό το πατρικό βλέμμα του προεστώτος του δευτερόθρονου Ορθοδόξου Πατριαρχείου, Μακαριωτάτου Πάπα και Πατριάρχου Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. ΘΕΟΔΩΡΟΥ Β΄.

E-mail ιστότοπου: orthomoz@gmail.com / Επικοινωνία με την Ιερά Επισκοπή Μοζαμβίκης: naosgr@gmail.com

ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΛΟΓΟΥ "ΑΛΗΘΩΣ" ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΟΠΗ ΜΟΖΑΜΒΙΚΗΣ (13.4.2013)

17.1.11

Ανασυγκροτείται σταδιακά η Εκκλησία στη Μοζαμβίκη








Πρωτοχριστιανικές στιγμές βιώνει η Εκκλησία της Μοζαμβίκης αυτό τον καιρό! Οι Χριστιανοί της πρωτεύουσας της χώρας Maputo, όπου και το κέντρο της Επισκοπής Μοζαμβίκης, πληροφορούνται από στόμα σε στόμα την έλευση του νέου Επισκόπου κ. Ιωάννου και σταδιακά εμφανίζονται στο προσκήνιο της εκκλησιαστικής ζωής από την αφάνεια της ιδιωτείας ενός εκάστου! Και βεβαίως δεν είναι μόνον η Ελληνική Παροικία που αρχίζει να δίνει το "παρών", αλλά και Χριστιανοί άλλων εθνικοτήτων, όπως Ρώσοι, Βούλγαροι, Σέρβοι, Αιθίοπες!

Χθες, μετά τη Θεία Λειτουργία, την οποία τέλεσε μόνος του -ελλείψει άλλων κληρικών- ο Θεοφιλέστατος κ. Ιωάννης, έγινε η κοπή της Βασιλόπιτας, με την ευκαιρία μάλιστα της Πρωτοχρονιάς που εόρτασαν όσοι ακολουθούν το ιουλιανό ημερολόγιο (φωτογραφίες 1-3).

Αμέσως μετά έγινε η καθιερωμένη πια δεξίωση στο διπλανό Επισκοπείο (4η φωτογραφία), όπου όλοι, με πνεύμα αδελφοσύνης και θαυμαστής αγάπης, συνομίλησαν με τον Επίσκοπο, ο οποίος δεν έπαυε να εκφράζει τη χαρά του για την Πεντηκοστή που διαφαίνεται στη χώρα, όπου απεστάλη να διακονήσει ως Προεστός. Έλεγε μάλιστα προς τους παρευρισκόμενους: "Το σπίτι του Επισκόπου είναι και δικό Σας, αγαπητοί μου! Αποτελεί την προέκταση του Ναού μας! Το τραπέζι μου είναι και δικό Σας - προέκταση της Αγίας Τράπεζας! Δεν χρειάζεται μάλιστα να χτυπήσετε την πόρτα του Επισκοπείου μας, γιατί απλούστατα θα είναι ορθάνοιχτη για Εσάς, όπως και η καρδιά μου!"

Όλοι, τέλος, έδειξαν να περιμένουν με αγωνία την 20ή Φεβρουαρίου 2011, οπότε έχει ορισθεί η επίσημη Ενθρόνιση του κ. Ιωάννη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: