Ο ιστότοπος, όπου βρίσκεσθε, αποτελεί παράρτημα του e-περιοδικού Νυχθημερόν της Ζακύνθου και αφορμήθηκε από την διάθεση των συντελεστών του ζακυνθινού αυτού ηλεκτρονικού ιστότοπου για μια μικρή έστω συμβολή στo έργο της Ορθόδοξης Ιεραποστολής και μάλιστα του δραστήριου Επισκόπου Μοζαμβίκης κ. Ιωάννου, του Ζακυνθίου. Ο Ορθόδοξος Επίσκοπος της μεγάλης και φτωχής αυτής αφρικανικής χώρας επωμίσθηκε από τον Οκτώβριο του 2010 τον ευαγγελισμό εις Χριστόν των Μοζαμβικανών, υπό το πατρικό βλέμμα του προεστώτος του δευτερόθρονου Ορθοδόξου Πατριαρχείου, Μακαριωτάτου Πάπα και Πατριάρχου Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. ΘΕΟΔΩΡΟΥ Β΄.

E-mail ιστότοπου: orthomoz@gmail.com / Επικοινωνία με την Ιερά Επισκοπή Μοζαμβίκης: naosgr@gmail.com

ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΛΟΓΟΥ "ΑΛΗΘΩΣ" ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΟΠΗ ΜΟΖΑΜΒΙΚΗΣ (13.4.2013)

31.1.11

Η εορτή των Τριών Ιεραρχών και ο αγιασμός για το νέο σχολικό έτος στο Maputo της Μοζαμβίκης
Το φωτορεπορτάζ, που μόλις λάβαμε από τον ανταποκριτή μας στο Maputo της Μοζαμβίκης Κωνσταντίνο Φ., αφορά στον Αγιασμό, τον οποίον τέλεσε νωρίτερα απόψε ο Επίσκοπος Μοζαμβίκης κ. Ιωάννης, για την αρχή του νέου σχολικού έτους στο Ελληνικό Ομογενειακό Σχολείο στην αφρικανική αυτή πόλη και τα εγκαίνια της ανανεωμένης αίθουσάς του.

Ο Θεοφιλέστατος ευλόγησε τη βασιλόπιτα του Σχολείου και ομίλησε επίκαιρα για τους Τρεις Ιεράρχες, προστάτες της Παιδείας, τους οποίους χθες τιμούσε η Εκκλησία μας. Παρόντες ήταν, εκτός από τους γονείς και κηδεμόνες των παιδιών, ο Επίτιμος Γενικός Πρόξενος της Ελλάδας στη Μοζαμβίκη, ο οποίος μάλιστα απηύθυνε χαιρετισμό, κ. Γεράσιμος Μαρκέτος και η δασκάλα του Σχολείου κ. Λαμπρινή Κολαΐτη, η οποία επίσης καλωσόρισε τους μαθητές της.

Δεν υπάρχουν σχόλια: