Ο ιστότοπος, όπου βρίσκεσθε, αποτελεί παράρτημα του e-περιοδικού Νυχθημερόν της Ζακύνθου και αφορμήθηκε από την διάθεση των συντελεστών του ζακυνθινού αυτού ηλεκτρονικού ιστότοπου για μια μικρή έστω συμβολή στo έργο της Ορθόδοξης Ιεραποστολής και μάλιστα του δραστήριου Επισκόπου Μοζαμβίκης κ. Ιωάννου, του Ζακυνθίου. Ο Ορθόδοξος Επίσκοπος της μεγάλης και φτωχής αυτής αφρικανικής χώρας επωμίσθηκε από τον Οκτώβριο του 2010 τον ευαγγελισμό εις Χριστόν των Μοζαμβικανών, υπό το πατρικό βλέμμα του προεστώτος του δευτερόθρονου Ορθοδόξου Πατριαρχείου, Μακαριωτάτου Πάπα και Πατριάρχου Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. ΘΕΟΔΩΡΟΥ Β΄.

E-mail ιστότοπου: orthomoz@gmail.com / Επικοινωνία με την Ιερά Επισκοπή Μοζαμβίκης: naosgr@gmail.com

ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΛΟΓΟΥ "ΑΛΗΘΩΣ" ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΟΠΗ ΜΟΖΑΜΒΙΚΗΣ (13.4.2013)

17.6.11

Ψυχοσάββατο στο Cemitério Santa Isabel της πόλης Beira στη Μοζαμβίκη

  Αποκλειστική φωτοανταπόκριση: Helen Karagiannis-Tselentis 


Το περασμένο Σάββατο, Ημέρα των Ψυχών, ο Επίσκοπος Μοζαμβίκης κ. Ιωάννης βρέθηκε στο Cemitério Santa Isabel της πόλης Beira, αναθυμούμενος τους Κεκοιμημένους Έλληνες τής πάλαι ποτέ ανθηρής Ελληνικής Κοινότητας της μοζαμβικανής αυτής περιοχής.


Η συγκίνηση ήταν μεγάλη και δικαιολογημένη. Η Ορθόδοξη Εκκλησία ανασυντίθεται στον τόπο αυτόν και δια του Επισκόπου της στρέφει πρώτα τα μάτια της ψυχής στους Νεκρούς της, στην θριαμβεύουσα εκδοχή της, απ' όπου θ' αντλήσει ευχές, στοργή και πνευματικές δυνάμεις!Το φωτορεπορτάζ είναι ενδεικτικό συναισθημάτων και συγκινήσεων!!!Δεν υπάρχουν σχόλια: