Ο ιστότοπος, όπου βρίσκεσθε, αποτελεί παράρτημα του e-περιοδικού Νυχθημερόν της Ζακύνθου και αφορμήθηκε από την διάθεση των συντελεστών του ζακυνθινού αυτού ηλεκτρονικού ιστότοπου για μια μικρή έστω συμβολή στo έργο της Ορθόδοξης Ιεραποστολής και μάλιστα του δραστήριου Επισκόπου Μοζαμβίκης κ. Ιωάννου, του Ζακυνθίου. Ο Ορθόδοξος Επίσκοπος της μεγάλης και φτωχής αυτής αφρικανικής χώρας επωμίσθηκε από τον Οκτώβριο του 2010 τον ευαγγελισμό εις Χριστόν των Μοζαμβικανών, υπό το πατρικό βλέμμα του προεστώτος του δευτερόθρονου Ορθοδόξου Πατριαρχείου, Μακαριωτάτου Πάπα και Πατριάρχου Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. ΘΕΟΔΩΡΟΥ Β΄.

E-mail ιστότοπου: orthomoz@gmail.com / Επικοινωνία με την Ιερά Επισκοπή Μοζαμβίκης: naosgr@gmail.com

ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΛΟΓΟΥ "ΑΛΗΘΩΣ" ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΟΠΗ ΜΟΖΑΜΒΙΚΗΣ (13.4.2013)

22.1.12

Κυριακή, 22 Ιανουαρίου 2012, στον Ναό των Ταξιαρχών
Πολύ συγκινητικά ήταν σήμερα το πρωί, εδώ στον ναό των Ορθοδόξων στο Μαπούτο. Ικανός αριθμός από διάφορες εθνικότητες (Έλληνες, Ρώσοι, Αιθίοπες και άλλοι) συνάχθηκαν στον ναό και ύστερα στην επέκταση της Αγίας Τράπεζας, στο Επισκοπείο για τον καφέ και τα κεράσματα, ενώ τα παιδιά έκαναν πρόβα μουσικής στο διπλανό σχολείο τους.Προσωπικά χάρηκα πολύ, διότι διαπίστωσα (ο εγκλωβισμένος εγώ στα "ελληνορθόδοξα" κατεστημένα και ζητούμενα) πόσο αρμονικά έχουν όλοι συνταιριάσει εδώ, υπό τον θεοφ. Επίσκοπό τους κ. Ιωάννη, ο οποίος απ' αρχής δήλωσε ότι η πόρτα του θα είναι ανοιχτή για τους πάντες. Όλοι εδώ έγιναν μια οικογένεια, ένα ευχαριστιακό σώμα και τούτο είναι πασιφανές και διάχυτο μεταξύ των ολίγων Ορθοδόξων της Μοζαμβίκης και δη της πρωτεύουσας.
Κατά την θεία Λειτουργία, το Σύμβολο της Πίστεως και η Κυριακή Προσευχή αναγνώστηκαν στα πορτογαλικά και ρώσικα. Αα, και κάτι επιπλέον: Τιμήσαμε δεόντως τον Όσιο Ιωσήφ τον Κρήτα, του οποίου το Λείψανο μετακομίσθηκε στη Ζάκυνθο κατά την πτώση του Χάνδακα (1669) και σήμερα βρίσκεται στο χωριό Γαϊτάνι της Ζακύνθου. Σε περίοπτη θέση ορθώσαμε για προσκύνηση Εικόνα του Οσίου Πατρός και όλοι ζήτησαν να μάθουν για τη ζωή και το έργο του.

Μακάρι, να δώσει ο Θεός, η "μικρά ζύμη" της Μοζαμβίκης, να ζυμώσει αναγεννητικά "όλον το φύραμα".

Χαίρετε και αγαλλιάσθε!
Από Μαπούτο
π. Π. Καποδίστριας

Δεν υπάρχουν σχόλια: