Ο ιστότοπος, όπου βρίσκεσθε, αποτελεί παράρτημα του e-περιοδικού Νυχθημερόν της Ζακύνθου και αφορμήθηκε από την διάθεση των συντελεστών του ζακυνθινού αυτού ηλεκτρονικού ιστότοπου για μια μικρή έστω συμβολή στo έργο της Ορθόδοξης Ιεραποστολής και μάλιστα του δραστήριου Επισκόπου Μοζαμβίκης κ. Ιωάννου, του Ζακυνθίου. Ο Ορθόδοξος Επίσκοπος της μεγάλης και φτωχής αυτής αφρικανικής χώρας επωμίσθηκε από τον Οκτώβριο του 2010 τον ευαγγελισμό εις Χριστόν των Μοζαμβικανών, υπό το πατρικό βλέμμα του προεστώτος του δευτερόθρονου Ορθοδόξου Πατριαρχείου, Μακαριωτάτου Πάπα και Πατριάρχου Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. ΘΕΟΔΩΡΟΥ Β΄.

E-mail ιστότοπου: orthomoz@gmail.com / Επικοινωνία με την Ιερά Επισκοπή Μοζαμβίκης: naosgr@gmail.com

ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΛΟΓΟΥ "ΑΛΗΘΩΣ" ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΟΠΗ ΜΟΖΑΜΒΙΚΗΣ (13.4.2013)

9.4.12

Τα παιδιά του Maputo εκπαιδεύονται σε σταυροαναστάσιμους Ύμνους 

 

Το οπτικοακουστικό υλικό προέρχεται από το σύντομο ταξίδι μου στο Maputo, από τα μέσα Ιανουαρίου έως τα μέσα Φεβρουαρίου τρέχοντος έτους. Τα παιδιά παρακολουθούν μαθήματα Υμνολογίας και το καλό είναι ότι δείχνουν ιδιαίτερη επιμέλεια!

Στα σημερινά βιντεάκια, εκπαιδεύονται αφενός μεν στο κατανυκτικό εξαποστειλάριο "Τον νυμφώνα σου βλέπω...", αφετέρου δε στον θριαμβικό παιάνα της Ανάστασης "Χριστός Ανέστη...". Προς το παρόν (εννοείται, τότε που μαγνητοσκοπούνται τα ανωτέρω μαθήματα) έχουν τις σχετικές ατέλειές τους, όμως τώρα πια -θέλω να πιστεύω- θα έχουν γίνει άψογα ως προς την απόδοσή τους. Προς τούτο φροντίζει ανελλιπώς ο οικείος Επίσκοπος Μοζαμβίκης κ. Ιωάννης και η υπεύθυνη του Σχολείου και αγαπητή φίλη μας κ. Μάρω Σπανούδη, την οποία βοήθησα -εν τω μέτρω του δυνατού- στο μεγαλεπήβολο έργο της εκεί κάτω. 

Από την θέση αυτήν, αναθυμούμενος όλους -μικρούς, μεγάλους- με νοσταλγία και αγάπη, τούς εύχομαι να εορτάσουν με υγεία και ψυχική ανάταση "τα πάθη τα σεπτά" και "Πάσχα, Κυρίου Πάσχα"!
π. Π. Καποδίστριας

[Εικαστικό σχόλιο στην  δημοσίευση: Λεπτομέρεια από τοιχογραφία του Ελληνορθόδοξου Καθεδρικού Ναού των Ταξιαρχών Maputo, δια χειρός Helen Lieros].

Δεν υπάρχουν σχόλια: