Ο ιστότοπος, όπου βρίσκεσθε, αποτελεί παράρτημα του e-περιοδικού Νυχθημερόν της Ζακύνθου και αφορμήθηκε από την διάθεση των συντελεστών του ζακυνθινού αυτού ηλεκτρονικού ιστότοπου για μια μικρή έστω συμβολή στo έργο της Ορθόδοξης Ιεραποστολής και μάλιστα του δραστήριου Επισκόπου Μοζαμβίκης κ. Ιωάννου, του Ζακυνθίου. Ο Ορθόδοξος Επίσκοπος της μεγάλης και φτωχής αυτής αφρικανικής χώρας επωμίσθηκε από τον Οκτώβριο του 2010 τον ευαγγελισμό εις Χριστόν των Μοζαμβικανών, υπό το πατρικό βλέμμα του προεστώτος του δευτερόθρονου Ορθοδόξου Πατριαρχείου, Μακαριωτάτου Πάπα και Πατριάρχου Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. ΘΕΟΔΩΡΟΥ Β΄.

E-mail ιστότοπου: orthomoz@gmail.com / Επικοινωνία με την Ιερά Επισκοπή Μοζαμβίκης: naosgr@gmail.com

ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΛΟΓΟΥ "ΑΛΗΘΩΣ" ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΟΠΗ ΜΟΖΑΜΒΙΚΗΣ (13.4.2013)

19.5.12

Επίσημες επαφές του Επισκόπου ΜοζαμβίκηςΤην περασμένη Τετάρτη, 16 Μαΐου 2012, ο Επίσκοπος Μοζαμβίκης κ. Ιωάννης, με την ιδιότητα του ως Συνδέσμου της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης Ορθοδοξίας με το Παναφρικανικό Κοινοβούλιο, είχε συνάντηση με τον Γενικό Γραμματέα του Κοινοβουλίου της Μοζαμβίκης κ. Armando Mario Correia, προκειμένου να ενημερωθεί επίσημα ο Επίσκοπος για την πορεία της συνεργασίας των δύο πολυσήμαντων αυτών και συνεργαζόμενων φορέων, κυρίως δε για την εξέλιξη της λειτουργίας του Ιδρύματος για την Δημοκρατία, τον Κοινοβουλευτισμό, την θρησκευτική Συνεργασία και Καταλλαγή στην Αφρική [φωτογραφίες 1 και 2].


Είχε προηγηθεί η επίσημη επίσκεψη στη χώρα εκπροσώπων της Δ.Σ.Ο. και του Παναφρικανικού Κοινοβουλίου, κατά την διάρκεια της οποίας επισκέφτηκαν όλοι, (μαζί με τον Ορθόδοξο Επίσκοπο και Σύνδεσμό τους), τον Πρωθυπουργό της Μοζαμβίκης κ. Aires Bonifacio Baptista Ali [φωτ. 3-5], την Πρόεδρο του Κοινοβουλίου κ. Veronica Macamo [φωτ. 6 και 7] και άλλους φορείς.


Ο κ. Ιωάννης, εξάλλου, δέχτηκε την Αντιπροσωπεία στην Ιερά Επισκοπή του και δη στον Καθεδρικό Ναό των Παμμεγίστων Ταξιαρχών Μαπούτο [φωτ. 8], όπου τους ενημέρωσε για τις δραστηριότητες και το έργο της Ιεραποστολής στην αγέρωχη Χώρα των Αντιθέσεων, προσφέροντάς τους ενθύμιο εκ μέρους του προεστώτος της Αλεξανδρινής Εκκλησίας, του Πάπα και Πατριάρχη Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεοδώρου Β΄.

Δεν υπάρχουν σχόλια: