Ο ιστότοπος, όπου βρίσκεσθε, αποτελεί παράρτημα του e-περιοδικού Νυχθημερόν της Ζακύνθου και αφορμήθηκε από την διάθεση των συντελεστών του ζακυνθινού αυτού ηλεκτρονικού ιστότοπου για μια μικρή έστω συμβολή στo έργο της Ορθόδοξης Ιεραποστολής και μάλιστα του δραστήριου Επισκόπου Μοζαμβίκης κ. Ιωάννου, του Ζακυνθίου. Ο Ορθόδοξος Επίσκοπος της μεγάλης και φτωχής αυτής αφρικανικής χώρας επωμίσθηκε από τον Οκτώβριο του 2010 τον ευαγγελισμό εις Χριστόν των Μοζαμβικανών, υπό το πατρικό βλέμμα του προεστώτος του δευτερόθρονου Ορθοδόξου Πατριαρχείου, Μακαριωτάτου Πάπα και Πατριάρχου Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. ΘΕΟΔΩΡΟΥ Β΄.

E-mail ιστότοπου: orthomoz@gmail.com / Επικοινωνία με την Ιερά Επισκοπή Μοζαμβίκης: naosgr@gmail.com

ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΛΟΓΟΥ "ΑΛΗΘΩΣ" ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΟΠΗ ΜΟΖΑΜΒΙΚΗΣ (13.4.2013)

21.5.12

Η μνήμη της Γενοκτονίας των Ποντίων στον Καθεδρικό Ναό του Maputo
 Χθες, αμέσως μετά την Αρχιερατική Λειτουργία στον Ελληνορθόδοξο Καθεδρικό Ναό των Ταξιαρχών, στην πρωτεύουσα της Μοζαμβίκης, τελέστηκε από τον οικείο Επίσκοπο κ. Ιωάννη Επιμνημόσυνη Δέηση για την ανάπαυση των ψυχών των κακοθανατισμένων Ποντίων, κατά την Γενοκτονία, που συνέβη από το Κίνημα των Νεότουρκων κατά την περίοδο 1914-1923. 
Ο Επίσκοπος Μοζαμβίκης είναι ιδιαίτερα ευαίσθητος επί του θέματος, διότι έλκει την καταγωγή του από πλευράς του πατέρα του από τον πόντο, εξ ού και το επώνυμο "Τσαφταρίδης".
Ακολούθησε Επιμνημόσυνη Τράπεζα Αγάπης στον προαύλιο χώρο του Καθεδρικού Ναού, στην οποία παρακάθισαν όλοι οι εκκλησιασθέντες της Κυριακής!

Δεν υπάρχουν σχόλια: