Ο ιστότοπος, όπου βρίσκεσθε, αποτελεί παράρτημα του e-περιοδικού Νυχθημερόν της Ζακύνθου και αφορμήθηκε από την διάθεση των συντελεστών του ζακυνθινού αυτού ηλεκτρονικού ιστότοπου για μια μικρή έστω συμβολή στo έργο της Ορθόδοξης Ιεραποστολής και μάλιστα του δραστήριου Επισκόπου Μοζαμβίκης κ. Ιωάννου, του Ζακυνθίου. Ο Ορθόδοξος Επίσκοπος της μεγάλης και φτωχής αυτής αφρικανικής χώρας επωμίσθηκε από τον Οκτώβριο του 2010 τον ευαγγελισμό εις Χριστόν των Μοζαμβικανών, υπό το πατρικό βλέμμα του προεστώτος του δευτερόθρονου Ορθοδόξου Πατριαρχείου, Μακαριωτάτου Πάπα και Πατριάρχου Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. ΘΕΟΔΩΡΟΥ Β΄.

E-mail ιστότοπου: orthomoz@gmail.com / Επικοινωνία με την Ιερά Επισκοπή Μοζαμβίκης: naosgr@gmail.com

ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΛΟΓΟΥ "ΑΛΗΘΩΣ" ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΟΠΗ ΜΟΖΑΜΒΙΚΗΣ (13.4.2013)

5.1.13

Στην Υπουργό Δικαιοσύνης τής Μοζαμβίκης κ. Maria Benvida D. Levi


Χθες, 4 Ιανουαρίου 2013, ο θεοφ. Επίσκοπος Μοζαμβίκης κ. Ιωάννης είχε συνάντηση την Υπουργό Δικαιοσύνης τής χώρας και αρμόδια για θρησκευτικά θέματα κ. Maria Benvida D. Levi.
 

Η συνάντηση δέν είχε μόνον  εθιμοτυπικό χαρακτήρα αλλά και ουσιαστικό. Της επιδόθηκε απαντητική επιστολή του Πάπα και Πατριάρχη Αλεξανδρείας κ.κ. Θεοδώρου, σχετικά με την επιστροφή τού αναγκαστικώς κατασχεθέντος πριν τέσσερις δεκαετίες ιστορικού κτηρίου ΑΘΗΝΑΙΟΝ. Το κλίμα τής συζήτησης ήταν άριστο και υπήρξε κατανόηση από την υπουργό για το δίκαιο αίτημα της απόδοσής του, ανέφερε μάλιστα ότι ο Πρόεδρος τής Χώρας κ. Armando Emilio Guebuza τής υπέδειξε να εξετάσει το αίτημα των Ελληνορθοδόξων. 
 
Η κ. Υπουργός ζήτησε από τον επίσκοπο κ. Ιωάννη να γίνονται συχνές συναντήσεις από εδώ και πέρα για την από κοινού διευθέτηση τού προβλήματος, ανταλλάχτηκαν, εξάλλου, απόψεις σχετικά μέ το status καί την αναγνώριση τής νεοϊδρυθείσας Επισκοπής.
 
Ο κ. Ιωάννης την ενημέρωσε επίσης για τις πρωτοβουλίες τού Πατριαρχείου Αλεξανδρείας κατά της θρησκευτικής βίας, επιδίδοντάς της μάλιστα την πρόσφατη σχετική Συνοδική Διακήρυξη.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: