Ο ιστότοπος, όπου βρίσκεσθε, αποτελεί παράρτημα του e-περιοδικού Νυχθημερόν της Ζακύνθου και αφορμήθηκε από την διάθεση των συντελεστών του ζακυνθινού αυτού ηλεκτρονικού ιστότοπου για μια μικρή έστω συμβολή στo έργο της Ορθόδοξης Ιεραποστολής και μάλιστα του δραστήριου Επισκόπου Μοζαμβίκης κ. Ιωάννου, του Ζακυνθίου. Ο Ορθόδοξος Επίσκοπος της μεγάλης και φτωχής αυτής αφρικανικής χώρας επωμίσθηκε από τον Οκτώβριο του 2010 τον ευαγγελισμό εις Χριστόν των Μοζαμβικανών, υπό το πατρικό βλέμμα του προεστώτος του δευτερόθρονου Ορθοδόξου Πατριαρχείου, Μακαριωτάτου Πάπα και Πατριάρχου Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. ΘΕΟΔΩΡΟΥ Β΄.

E-mail ιστότοπου: orthomoz@gmail.com / Επικοινωνία με την Ιερά Επισκοπή Μοζαμβίκης: naosgr@gmail.com

ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΛΟΓΟΥ "ΑΛΗΘΩΣ" ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΟΠΗ ΜΟΖΑΜΒΙΚΗΣ (13.4.2013)

6.1.13

Θεοφάνια Μοζαμβίκης 2013
Το ανωτέρω φωτοάλμπουμ από Maputo προέρχεται από την σημερινή Αρχιερατική Λειτουργία των Φώτων και την τέλεση του Μεγάλου Αγιασμού, το κόψιμο της πίτας τού Κατηχητικού και τη προσφορά στον θεοφ. Επίσκοπο Μοζαμβίκης κ. Ιωάννη μιάς ζωγραφιάς που έφτιαξαν τα παιδιά, η οποία απεικονίζει τον Ναό τού Μαπούτο, ως δώρο για την αυριανή ονομαστική εορτή του, εκφράζοντας έτσι τις ευχαριστίες τους για την προσφορά του.

Σημειωτέον ότι ο Τίμιος Σταυρός, με τον οποίον αγιάστηκαν σήμερα τα ύδατα στο Maputo, αποτελεί κειμήλιο τού κ. Ιωάννη από τον προπάππο του, μακαριστό ιερέα Δαμιανό Τσαφταρίδη, προερχόμενο απο την Σεβάστεια τής Μικράς Ασίας στη Ζάκυνθο, το 1922.

Αξίζει, εξάλλου, να σημειωθεί ότι ο Επίσκοπός μας κατασκεύασε στον Καθεδρικό Ναό μας ειδικό (ζακυνθινόπρεπο) "πάρκο" για την τέλεση τού Αγιασμού, όπως, άλλωστε, πράττουν όλοι οι γνήσιοι Ζακυνθινοί Κληρικοί όπου γης, μεταλαμπαδεύοντας έτσι την ιδιάζουσα τελετουργική Παράδοση τού γενέθλιου νησιού στον νέο τόπο τής διακονίας τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: