Ο ιστότοπος, όπου βρίσκεσθε, αποτελεί παράρτημα του e-περιοδικού Νυχθημερόν της Ζακύνθου και αφορμήθηκε από την διάθεση των συντελεστών του ζακυνθινού αυτού ηλεκτρονικού ιστότοπου για μια μικρή έστω συμβολή στo έργο της Ορθόδοξης Ιεραποστολής και μάλιστα του δραστήριου Επισκόπου Μοζαμβίκης κ. Ιωάννου, του Ζακυνθίου. Ο Ορθόδοξος Επίσκοπος της μεγάλης και φτωχής αυτής αφρικανικής χώρας επωμίσθηκε από τον Οκτώβριο του 2010 τον ευαγγελισμό εις Χριστόν των Μοζαμβικανών, υπό το πατρικό βλέμμα του προεστώτος του δευτερόθρονου Ορθοδόξου Πατριαρχείου, Μακαριωτάτου Πάπα και Πατριάρχου Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. ΘΕΟΔΩΡΟΥ Β΄.

E-mail ιστότοπου: orthomoz@gmail.com / Επικοινωνία με την Ιερά Επισκοπή Μοζαμβίκης: naosgr@gmail.com

ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΛΟΓΟΥ "ΑΛΗΘΩΣ" ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΟΠΗ ΜΟΖΑΜΒΙΚΗΣ (13.4.2013)

1.2.13

Προπαρασκευαστική συνάντηση των Χριστιανικών Εκκλησιών τής Μοζαμβίκης για την αντιμετώπιση των πολύνεκρων πλημμυρών

 

Πραγματοποιήθηκε χθες στην Ορθόδοξη Επισκοπή Μοζαμβίκης μια προπαρασκευαστική συνάντηση όλων των Χριστιανικών Εκκλησιών, με θέμα τα ακραία φυσικά φαινόμενα που πλήττουν τη Χώρα. Ο καθένας από τους παριστάμενους έδωσε μια εικόνα τής δυστυχίας και της οδύνης που έζησε στην δική του Εκκλησία. Κοινή διαπίστωση ήταν ότι όλοι χρειάζονται πρώτα τη θεία βοήθεια και ύστερα την συσπείρωση όλων και την αλληλοβοήθεια.
 
Πρέπει να τονισθεί ότι από κοινού όλοι οι εκπρόσωποι των Εκκλησιών ζήτησαν να γίνει στον Ελληνορθόδοξο Καθεδρικό Ναό συγκέντρωση του Συμβουλίου των Θρησκειών τής Μοζαμβίκης (CO.RE.M.), στις 7 τού μηνός Φεβρουαρίου (σε λίγες ημέρες δηλαδή), για τον συντονισμό τής δράσης των μελών του και για την διαμόρφωση προτάσεων προς την Κυβέρνηση τής Μοζαμβίκης.
 
Είναι σημαντικό ότι οι θρησκευτικοί ηγέτες εμπιστεύονται ιδιαίτερα την Ορθόδοξη Εκκλησία, τόνισαν μάλιστα ότι πρόκειται για την αρχαιότερη Εκκλησία τής Αφρικής και ότι εμπνέονται από τα ιστορικά ιδεώδη, για τα οποία πασχίζει και αγωνίζεται ο Μακαριώτατος Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρος Β΄.
 
Ευκαιρίας δοθείσης, ενημερώνουμε τους αναγνώστες μας ότι το κτιριακό συγκρότημα τού Ελληνορθόδοξου ναού στην πόλη Beira -τού αρχαιότερου στη νοτιότερη Αφρική- έχει σοβαρά πληγεί από τις θεομηνίες. 270 οι νεκροί προς το παρόν, χιλιάδες οι πληγέντες, ανάμεσά τους πάμπολλα παιδιά που χάθηκαν στη λάσπη, στα βόρεια τής Χώρας, αλλά και στο κέντρο. Έχουν εκκενωθεί πολλές περιοχές, επειδή ο κίνδυνος για νεότερο κύμα κακοκαιρίας, τις επόμενες μέρες, είναι μεγάλος.


Οι φωτογραφίες που ακολουθούν προέρχονται από τις καταστροφές στην πόλη τού Maputo. Μπορείτε να φαντασθείτε τι έγινε στην ύπαιθρο χώρα...
 
 
 
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: