Ο ιστότοπος, όπου βρίσκεσθε, αποτελεί παράρτημα του e-περιοδικού Νυχθημερόν της Ζακύνθου και αφορμήθηκε από την διάθεση των συντελεστών του ζακυνθινού αυτού ηλεκτρονικού ιστότοπου για μια μικρή έστω συμβολή στo έργο της Ορθόδοξης Ιεραποστολής και μάλιστα του δραστήριου Επισκόπου Μοζαμβίκης κ. Ιωάννου, του Ζακυνθίου. Ο Ορθόδοξος Επίσκοπος της μεγάλης και φτωχής αυτής αφρικανικής χώρας επωμίσθηκε από τον Οκτώβριο του 2010 τον ευαγγελισμό εις Χριστόν των Μοζαμβικανών, υπό το πατρικό βλέμμα του προεστώτος του δευτερόθρονου Ορθοδόξου Πατριαρχείου, Μακαριωτάτου Πάπα και Πατριάρχου Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. ΘΕΟΔΩΡΟΥ Β΄.

E-mail ιστότοπου: orthomoz@gmail.com / Επικοινωνία με την Ιερά Επισκοπή Μοζαμβίκης: naosgr@gmail.com

ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΛΟΓΟΥ "ΑΛΗΘΩΣ" ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΟΠΗ ΜΟΖΑΜΒΙΚΗΣ (13.4.2013)

10.2.13

Εορτή Αγίου Χαραλάμπη και έναρξη Κύκλου Μελέτης Αγίας Γραφής

 
 Εορτάστηκε σήμερα στον ιερό καθεδρικό ναό των Ταξιαρχών Maputo, στη Μοζαμβίκη, η εορτή του αγίου ιερομάρτυρα Χαραλάμπους, όπου υφίσταται από τις περασμένες δεκαετίες μεγαλοπρεπής εικόνα του Αγίου.

Στην ομιλία του ο θεοφ. Επίσκοπος Μοζαμβίκης κ. Ιωάννης αναφέρθηκε στο έργο και την θυσία του Ιερομάρτυρα του πρώτου αιώνος, όσο και στην προσωπική γνωριμία του με το Ιερό Βήμα,  όταν μαθητής Δημοτικού, 8 χρονών, στο  παρεκκλήσιο του Αγίου Χαραλάμπη, στον Αγκερυκό Ζακύνθου, ο παπάς του χωριού αείμνηστος παπά Γιώργης Μυλωνάς, τον κάλεσε κοντά του, να γίνει «σχολιταρούδι» (ιερόπαις, δηλαδή). Λαμβάνοντας αυτό ως αφορμή, αναφέρθηκε στο πόσο σημαντικό είναι τα παιδιά να γνωρίζουν την Ορθόδοξη Παράδοση από την παιδική ηλικία τους και ότι αυτή η γνωριμία αποτελεί εφαλτήριο για τη μετέπειτα ζωή τους.

Μετά την Αρχιερατική Λειτουργία έγινε Αρτοκλασία και ύστερα εγκαινιάστηκε ο Κύκλος Μελέτης της Αγίας Γραφής, όπου τόσο τα παιδιά του Ορθόδοξου Σχολείου της Επισκοπής, όσο και οι γονείς τους ευχαριστήθηκαν με τις ερωταποκρίσεις γύρω από την λατρευτική παράδοση. Η συζήτηση έγινε στα αγγλικά, στα πορτογαλικά και στα ρωσικά, θετική εντύπωση προκάλεσε μάλιστα το υψηλό επίπεδο των ερωτήσεων των παιδιών της κατηχητικής Ομάδας. Ο κύκλος θα γίνεται κάθε Κυριακή, μετά από θερμή παράκληση των παιδιών και των γονιών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: