Ο ιστότοπος, όπου βρίσκεσθε, αποτελεί παράρτημα του e-περιοδικού Νυχθημερόν της Ζακύνθου και αφορμήθηκε από την διάθεση των συντελεστών του ζακυνθινού αυτού ηλεκτρονικού ιστότοπου για μια μικρή έστω συμβολή στo έργο της Ορθόδοξης Ιεραποστολής και μάλιστα του δραστήριου Επισκόπου Μοζαμβίκης κ. Ιωάννου, του Ζακυνθίου. Ο Ορθόδοξος Επίσκοπος της μεγάλης και φτωχής αυτής αφρικανικής χώρας επωμίσθηκε από τον Οκτώβριο του 2010 τον ευαγγελισμό εις Χριστόν των Μοζαμβικανών, υπό το πατρικό βλέμμα του προεστώτος του δευτερόθρονου Ορθοδόξου Πατριαρχείου, Μακαριωτάτου Πάπα και Πατριάρχου Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. ΘΕΟΔΩΡΟΥ Β΄.

E-mail ιστότοπου: orthomoz@gmail.com / Επικοινωνία με την Ιερά Επισκοπή Μοζαμβίκης: naosgr@gmail.com

ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΛΟΓΟΥ "ΑΛΗΘΩΣ" ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΟΠΗ ΜΟΖΑΜΒΙΚΗΣ (13.4.2013)

2.4.13

Αφιέρωμα στην Επισκοπή Μοζαμβίκης από το Μορφωτικό Κέντρο Λόγου Μπανάτου Ζακύνθου "Αληθώς"


 
Το Κέντρο Λόγου Μπανάτου «ΑΛΗΘΩΣ», συνεχίζοντας τις μορφωτικές δράσεις του, αφιερώνει την προσεχή 8η εφετινή σύναξή του στην Ορθόδοξη Εκκλησία της Μοζαμβίκης.
 
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο, 13 Απριλίου 2013, ώρα 8.30 το βράδυ, στον ναό της Παναγούλας Μπανάτου Ζακύνθου και θα περιλαμβάνει:

α) Ομιλία του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Μοζαμβίκης κ. Ιωάννη (του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής), με θέμα:

«Ιεραποστολικά βήματα στη Μοζαμβίκη.
Παρελθόν και μέλλον».

β) Συναυλία φωνητικού συνόλου υπό τον κ. Ιωάννη Σούλη, Ιατρό - Πρωτοψάλτη της Μονής Στροφάδων και Αγίου Διονυσίου Ζακύνθου. Θα αποδοθούν βυζαντινά ψάλματα, αφρικανικά και παραδοσιακά άσματα.

Η παρουσία των φίλων του «Αληθώς» θα προσδώσει ιδιαίτερη χαρά τόσο στους συντελεστές του Μορφωτικού Κέντρου, όσο και στον Ζακύνθιο Επίσκοπο Μοζαμβίκης, της μακρινής αυτής χώρας του αφρικανικού νότου.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: