Ο ιστότοπος, όπου βρίσκεσθε, αποτελεί παράρτημα του e-περιοδικού Νυχθημερόν της Ζακύνθου και αφορμήθηκε από την διάθεση των συντελεστών του ζακυνθινού αυτού ηλεκτρονικού ιστότοπου για μια μικρή έστω συμβολή στo έργο της Ορθόδοξης Ιεραποστολής και μάλιστα του δραστήριου Επισκόπου Μοζαμβίκης κ. Ιωάννου, του Ζακυνθίου. Ο Ορθόδοξος Επίσκοπος της μεγάλης και φτωχής αυτής αφρικανικής χώρας επωμίσθηκε από τον Οκτώβριο του 2010 τον ευαγγελισμό εις Χριστόν των Μοζαμβικανών, υπό το πατρικό βλέμμα του προεστώτος του δευτερόθρονου Ορθοδόξου Πατριαρχείου, Μακαριωτάτου Πάπα και Πατριάρχου Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. ΘΕΟΔΩΡΟΥ Β΄.

E-mail ιστότοπου: orthomoz@gmail.com / Επικοινωνία με την Ιερά Επισκοπή Μοζαμβίκης: naosgr@gmail.com

ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΛΟΓΟΥ "ΑΛΗΘΩΣ" ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΟΠΗ ΜΟΖΑΜΒΙΚΗΣ (13.4.2013)

25.3.13

Η Κυριακή της Ορθοδοξίας και η εθνική εορτή της Ελλάδας στο Maputo

 
Με απλότητα αλλά και ενθουσιασμό η μικρή πολυεθνική ορθόδοξη κοινότητα του Καθεδρικού Ιερού Ναού των Παμμεγίστων Ταξιαρχών Μαπούτο Μοζαμβίκης γιόρτασε σήμερα, 24 Μαρτίου 2013 την Κυριακή της Ορθοδοξίας, αλλά και τον Ευαγγελισμό της Υπεραγίας Θεοτόκου.
 
Στον όρθρο και τη Θεία Λειτουργία, που εψάλη σε διάφορες γλώσσες, προεξήρχε ο Επίσκοπος Μοζαμβίκης κ. Ιωάννης, ο οποίος μετέφερε το μήνυμα της Α.Θ.Μ του Πάπα και Πατριάρχου Αλεξανδρείας κ.κ. Θεοδώρου επί τη ενάρξει της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής. Ο Επίσκοπος Μοζαμβίκης ευχαρίστησε για την παρουσία του, τον φίλο και συνεργάτη της Επισκοπής π. Σπυρίδωνα Τσιμούρη, κληρικό της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς, ο οποίος για δεύτερη συνεχή χρονιά συμπαρίσταται στην εναγώνια προσπάθεια του Επισκόπου για την ανάπτυξη του ιεραποστολικού έργου.
 
Μετά την πανηγυρική λιτάνευση των ιερών Εικόνων, ακολούθησε η δοξολογία επί τη Εθνική Εορτή. Ο επίτιμος γενικός πρόξενος της Ελλάδος στη Μοζαμβίκη κ. Γεράσιμος Μαρκέτος ανέγνωσε το μήνυμα του Υφυπουργού Εξωτερικών, αρμοδίου για θέματα Αποδήμου Ελληνισμού κ. Τσιάρα, ενώ οι μαθητές του Σχολείου Ελληνικού Πολιτισμού της Ιεράς Επισκοπής, σε μια συγκινητική γιορτή, απέδωσαν σχετικούς ύμνους και ποιήματα. Ακολούθησε δεξίωση στο Επισκοπείο, το οποίο ασφυκτικά γέμισε με την παρουσία όλων των πιστών.
 
Ελπίδα και ευχή του Επισκόπου Ιωάννη είναι σύντομα η Επισκοπή να έχει κατάλληλο χώρο για αντίστοιχες εκδηλώσεις, στο νεοαναγειρόμενο πνευματικό κέντρο όπισθεν του Ιερού Καθεδρικού Ναού, όπου εντατικά συνεχίζονται οι εργασίες ανοικοδόμησης.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: