Ο ιστότοπος, όπου βρίσκεσθε, αποτελεί παράρτημα του e-περιοδικού Νυχθημερόν της Ζακύνθου και αφορμήθηκε από την διάθεση των συντελεστών του ζακυνθινού αυτού ηλεκτρονικού ιστότοπου για μια μικρή έστω συμβολή στo έργο της Ορθόδοξης Ιεραποστολής και μάλιστα του δραστήριου Επισκόπου Μοζαμβίκης κ. Ιωάννου, του Ζακυνθίου. Ο Ορθόδοξος Επίσκοπος της μεγάλης και φτωχής αυτής αφρικανικής χώρας επωμίσθηκε από τον Οκτώβριο του 2010 τον ευαγγελισμό εις Χριστόν των Μοζαμβικανών, υπό το πατρικό βλέμμα του προεστώτος του δευτερόθρονου Ορθοδόξου Πατριαρχείου, Μακαριωτάτου Πάπα και Πατριάρχου Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. ΘΕΟΔΩΡΟΥ Β΄.

E-mail ιστότοπου: orthomoz@gmail.com / Επικοινωνία με την Ιερά Επισκοπή Μοζαμβίκης: naosgr@gmail.com

ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΛΟΓΟΥ "ΑΛΗΘΩΣ" ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΟΠΗ ΜΟΖΑΜΒΙΚΗΣ (13.4.2013)

12.3.13

Μνήμη π. Μηνά Κωνσταντίνου, Μεγάλου Οικονόμου της Αλεξανδρινής ΕκκλησίαςΣήμερα, στον Καθεδρικό Ναό του Μαπούτο, τελέσθηκε από τον Επίσκοπο Μοζαμβίκης κ. Ιωάννη επιμνημόσυνη δέηση για την ανάπαυση της ψυχής του π. Μηνά Κωνσταντίνου, Μεγάλου Οικονόμου της Αλεξανδρινής Εκκλησίας

  Η δέηση έγινε την ώρα, κατά την οποία στη Νότια Αφρική ψαλλόταν η Εξόδιος Ακολουθία του. Παραβρέθηκαν λίγοι καλοί φίλοι του Πατέρα Μηνά, όπως η κ. Μαρίνα Τσιχλάκη, σύζυγος του αειμνήστου Προξένου της Ελλάδας Γεωργίου Τσιχλάκη και η κ. Μαρία Κασσιμάτη. Σημειωτέον δε ότι ο εν λόγω αποθανών κληρικός είχε προσφέρει τις υπηρεσίες του σε καιρούς δύσκολους για τον Ελληνισμό της Μοζαμβίκης.
Αιωνία του η Μνήμη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: