Ο ιστότοπος, όπου βρίσκεσθε, αποτελεί παράρτημα του e-περιοδικού Νυχθημερόν της Ζακύνθου και αφορμήθηκε από την διάθεση των συντελεστών του ζακυνθινού αυτού ηλεκτρονικού ιστότοπου για μια μικρή έστω συμβολή στo έργο της Ορθόδοξης Ιεραποστολής και μάλιστα του δραστήριου Επισκόπου Μοζαμβίκης κ. Ιωάννου, του Ζακυνθίου. Ο Ορθόδοξος Επίσκοπος της μεγάλης και φτωχής αυτής αφρικανικής χώρας επωμίσθηκε από τον Οκτώβριο του 2010 τον ευαγγελισμό εις Χριστόν των Μοζαμβικανών, υπό το πατρικό βλέμμα του προεστώτος του δευτερόθρονου Ορθοδόξου Πατριαρχείου, Μακαριωτάτου Πάπα και Πατριάρχου Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. ΘΕΟΔΩΡΟΥ Β΄.

E-mail ιστότοπου: orthomoz@gmail.com / Επικοινωνία με την Ιερά Επισκοπή Μοζαμβίκης: naosgr@gmail.com

ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΛΟΓΟΥ "ΑΛΗΘΩΣ" ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΟΠΗ ΜΟΖΑΜΒΙΚΗΣ (13.4.2013)

22.9.13

40νθήμερο Μνημόσυνο για τον εκλιπόντα Μητροπολίτη Μέμφιδος Παύλο
Σαρανταήμερο μνημόσυνο του μακαριστού Μητροπολίτη Μέμφιδος Παύλου τελέσθηκε σήμερα το πρωί στον Καθεδρικό Ναό των Παμμεγίστων Ταξιαρχών του Μαπούτο, από τον θεοφ. Επίσκοπο Μοζαμβίκης κ. Ιωάννη, ο οποίος εξήρε την προσφορά και το έργο του στον Αλεξανδρινό Θρόνο. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο εκλιπών Μητροπολίτης ήταν ιδιαίτερα αγαπητός στην Μοζαμβίκη, λόγω του ότι είχε υπηρετήσει εκεί σε παλαιότερες δύσκολες εποχές για τον Ελληνισμό.

Δεν υπάρχουν σχόλια: