Ο ιστότοπος, όπου βρίσκεσθε, αποτελεί παράρτημα του e-περιοδικού Νυχθημερόν της Ζακύνθου και αφορμήθηκε από την διάθεση των συντελεστών του ζακυνθινού αυτού ηλεκτρονικού ιστότοπου για μια μικρή έστω συμβολή στo έργο της Ορθόδοξης Ιεραποστολής και μάλιστα του δραστήριου Επισκόπου Μοζαμβίκης κ. Ιωάννου, του Ζακυνθίου. Ο Ορθόδοξος Επίσκοπος της μεγάλης και φτωχής αυτής αφρικανικής χώρας επωμίσθηκε από τον Οκτώβριο του 2010 τον ευαγγελισμό εις Χριστόν των Μοζαμβικανών, υπό το πατρικό βλέμμα του προεστώτος του δευτερόθρονου Ορθοδόξου Πατριαρχείου, Μακαριωτάτου Πάπα και Πατριάρχου Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. ΘΕΟΔΩΡΟΥ Β΄.

E-mail ιστότοπου: orthomoz@gmail.com / Επικοινωνία με την Ιερά Επισκοπή Μοζαμβίκης: naosgr@gmail.com

ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΛΟΓΟΥ "ΑΛΗΘΩΣ" ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΟΠΗ ΜΟΖΑΜΒΙΚΗΣ (13.4.2013)

22.9.13

Η Βάπτιση ενός υποψηφίου Κληρικού

Στη μικρή ορθόδοξη οικογένειά μας, εδώ στο Μαπούτο, προσετέθη σήμερα ένα ακόμα μέλος, ο Κατηχούμενος για δύο χρόνια Messias Jorge Bernardo Saveia, ο οποίος έλαβε από τον θεοφ. Επίσκοπο Μοζαμβίκης κ. Ιωάννη το όνομα "Θεόδωρος", προς τιμήν του Πατέρα μας, Πάπα και Πατριάρχη των Ορθόδοξων Αφρικανών κ.κ. Θεοδώρου Β΄. 

Πρόκειται για έναν ιδιαίτερα καλλιεργημένο νέο, που εμφορείται από ζήλο για την ιεραποστολή και θα μεταβεί τον προσεχή Οκτώβρη στην Αλεξάνδρεια για να φοιτήσει στην εκεί Πατριαρχική Ιερατική Σχολή του Αγίου Αθανασίου, ώστε εν καιρώ τω δέοντι να χειροτονηθεί Κληρικός μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: