Ο ιστότοπος, όπου βρίσκεσθε, αποτελεί παράρτημα του e-περιοδικού Νυχθημερόν της Ζακύνθου και αφορμήθηκε από την διάθεση των συντελεστών του ζακυνθινού αυτού ηλεκτρονικού ιστότοπου για μια μικρή έστω συμβολή στo έργο της Ορθόδοξης Ιεραποστολής και μάλιστα του δραστήριου Επισκόπου Μοζαμβίκης κ. Ιωάννου, του Ζακυνθίου. Ο Ορθόδοξος Επίσκοπος της μεγάλης και φτωχής αυτής αφρικανικής χώρας επωμίσθηκε από τον Οκτώβριο του 2010 τον ευαγγελισμό εις Χριστόν των Μοζαμβικανών, υπό το πατρικό βλέμμα του προεστώτος του δευτερόθρονου Ορθοδόξου Πατριαρχείου, Μακαριωτάτου Πάπα και Πατριάρχου Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. ΘΕΟΔΩΡΟΥ Β΄.

E-mail ιστότοπου: orthomoz@gmail.com / Επικοινωνία με την Ιερά Επισκοπή Μοζαμβίκης: naosgr@gmail.com

ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΛΟΓΟΥ "ΑΛΗΘΩΣ" ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΟΠΗ ΜΟΖΑΜΒΙΚΗΣ (13.4.2013)

21.2.11

Δέηση του Επισκόπου Μοζαμβίκης για τα ονομαστήρια του Πάπα και Πατριάρχου Αλεξανδρείας κ.κ. Θεοδώρου Β΄

Γράφει από τη Μοζαμβίκη ο π. Παναγιώτης Καποδίστριας

Βρισκόμαστε ακόμη στο Μαπούτο της Μοζαμβίκης, όπου έγινε χθες η ενθρόνιση του νέου Επισκόπου Μοζαμβίκης κ. Ιωάννου. Τα αισθήματα είναι ανάμεικτα. Ο Θεοφιλέστατος, ως συνήθως με ανοιχτόκαρδη διάθεση, πασχίζει από σήμερα να οργανώσει το ιεραποστολικό έργο, σύμφωνα και με τις σκέψεις που ανέφερε στον Ενθρονιστήριο Λόγο του.

Σήμερα το πρωί, αμέσως μετά την Ακολουθία του Όρθρου, στον Καθεδρικό Ναό των Παμμεγίστων Ταξιαρχών, θεώρησε αναγκαίο να τελέσει Δέηση υπέρ υγείας και μακροημερεύσεως του Μακαριωτάτου Πάπα και Πατριάρχου Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεοδώρου Β΄, στο πλαίσιο της χαράς για τα σεπτά ονομαστήριά του, τα οποία εορτάσθηκαν σεμνοπρεπώς πριν λίγες ημέρες!

Όπως ο ίδιος ανέφερε, ομιλώντας προς τους παριστάμενους, "η Δέηση υπέρ της ψυχοσωματικής υγείας του Προκαθημένου της Ορθόδοξης Ιεραποστολής δεν είναι απλώς συμβολική, αλλά επέχει την θέση της εκζήτησης εκ μέρους του ταπεινού Επισκόπου της Μοζαμβίκης ευχής και προσευχής από τον γλυκύτατο Πατέρα των Αφρικανών επί τη ενάρξει της ιεραποστολικής δικής του προσπάθειας. Εφόσον Εκείνος μακροημερεύει κι εμείς όλοι οι ταπεινοί συνεργάτες του, τα παιδιά του, εμπνεόμαστε από τη φυσιογνωμία του για μείζονα και αποτελεσματικότερη προσπάθεια".

Ακολούθησε καφές και γλυκίσματα στο Επισκοπείο για όλους, όπου επίσης τονίσθηκε από τον κ. Ιωάννη η ιδιαίτατη μέριμνα και αγάπη του Προεστώτος του Αλεξανδρινού Θρόνου για να γεωργηθεί χριστιανικά η γη της Μοζαμβίκης, δεδομένου ότι ο Πατριάρχης διετέλεσε παλαιότερα ποιμενάρχης της ως Μητροπολίτης Ζιμπάμπουε, δραστηριοποιούμενος κυρίως στην πόλη Μπεΐρα.

[Φωτό Αρχείου]

Δεν υπάρχουν σχόλια: