Ο ιστότοπος, όπου βρίσκεσθε, αποτελεί παράρτημα του e-περιοδικού Νυχθημερόν της Ζακύνθου και αφορμήθηκε από την διάθεση των συντελεστών του ζακυνθινού αυτού ηλεκτρονικού ιστότοπου για μια μικρή έστω συμβολή στo έργο της Ορθόδοξης Ιεραποστολής και μάλιστα του δραστήριου Επισκόπου Μοζαμβίκης κ. Ιωάννου, του Ζακυνθίου. Ο Ορθόδοξος Επίσκοπος της μεγάλης και φτωχής αυτής αφρικανικής χώρας επωμίσθηκε από τον Οκτώβριο του 2010 τον ευαγγελισμό εις Χριστόν των Μοζαμβικανών, υπό το πατρικό βλέμμα του προεστώτος του δευτερόθρονου Ορθοδόξου Πατριαρχείου, Μακαριωτάτου Πάπα και Πατριάρχου Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. ΘΕΟΔΩΡΟΥ Β΄.

E-mail ιστότοπου: orthomoz@gmail.com / Επικοινωνία με την Ιερά Επισκοπή Μοζαμβίκης: naosgr@gmail.com

ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΛΟΓΟΥ "ΑΛΗΘΩΣ" ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΟΠΗ ΜΟΖΑΜΒΙΚΗΣ (13.4.2013)

18.4.11

"Ευλογημένος ο Ερχόμενος" στην Beira της Μοζαμβίκης


Στη μακρινή και παραθαλάσσια πόλη Beira βρέθηκε χθες ο Επίσκοπος Μοζαμβίκης κ. Ιωάννης για την εορτή των Βαΐων, όπως μάλιστα ήταν και είναι επιθυμία του Μακαριωτάτου Πάπα και Πατριάρχου Αλεξανδρείας κ.κ. Θεοδώρου Β΄, ο οποίος άλλοτε πρωτοστάτησε ιεραποστολικά εκεί και ως εκ τούτου υπεραγαπά τον τόπο και τους ανθρώπους. 

Οι Ορθόδοξοι της Beira είχαν την ξεχωριστή ευκαιρία να γιορτάσουν Βαΐων μετά από τέσσερις περίπου δεκαετίες! Ο Επίσκοπος τέλεσε τα πάντα μόνος του στον περικαλλή ναό της Αγίας Τριάδος, δίχως να αισθάνεται κανενός είδους μοναξιά -όπως χαρακτηριστικά δήλωσε ο ίδιος στο Νυχθημερόν-, εφόσον όλα τα θέρμαινε η φιλική παρουσία των ελαχίστων Ορθοδόξων διαφόρων εθνικοτήτων (μεταξύ των οποίων μία μόνον Ελληνίδα), οι οποίοι βαθιά συγκινημένοι κι πολύ ευχαριστημένοι συμμετείχαν στο εκκλησιαστικό Γεγονός! Ανήμερα το Πάσχα θα συναχθούν εκ νέου μόνοι τους στον ναό, για να προσευχηθούν, ανάβοντας τις αναστάσιμες λαμπάδες τους και τσουγκρίζοντας ύστερα τα πασχαλιάτικα αυγά!

Σημειωτέον, ευπρεπίζονται ήδη τα κτήρια (ναός, πρεσβυτέριο, σχολείο, γραφεία κλπ) για να φιλοξενήσει το σχεδιαζόμενο ιεραποστολικό κέντρο.

Αργά χθες το βράδυ ο κ. Ιωάννης επέστρεψε στην έδρα του, το Maputo. Ήδη, με την ευλογία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών κ. Ιερωνύμου, ένας Κληρικός από την Αρχιεπισκοπή λιβανέζικης καταγωγής βρίσκεται εκεί, για να βοηθήσει τον Επίσκοπο στην διεξαγωγή των ιερών ακολουθιών της Μεγάλης Εβδομάδας και του Πάσχα!

Δεν υπάρχουν σχόλια: