Ο ιστότοπος, όπου βρίσκεσθε, αποτελεί παράρτημα του e-περιοδικού Νυχθημερόν της Ζακύνθου και αφορμήθηκε από την διάθεση των συντελεστών του ζακυνθινού αυτού ηλεκτρονικού ιστότοπου για μια μικρή έστω συμβολή στo έργο της Ορθόδοξης Ιεραποστολής και μάλιστα του δραστήριου Επισκόπου Μοζαμβίκης κ. Ιωάννου, του Ζακυνθίου. Ο Ορθόδοξος Επίσκοπος της μεγάλης και φτωχής αυτής αφρικανικής χώρας επωμίσθηκε από τον Οκτώβριο του 2010 τον ευαγγελισμό εις Χριστόν των Μοζαμβικανών, υπό το πατρικό βλέμμα του προεστώτος του δευτερόθρονου Ορθοδόξου Πατριαρχείου, Μακαριωτάτου Πάπα και Πατριάρχου Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. ΘΕΟΔΩΡΟΥ Β΄.

E-mail ιστότοπου: orthomoz@gmail.com / Επικοινωνία με την Ιερά Επισκοπή Μοζαμβίκης: naosgr@gmail.com

ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΛΟΓΟΥ "ΑΛΗΘΩΣ" ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΟΠΗ ΜΟΖΑΜΒΙΚΗΣ (13.4.2013)

20.4.11

Το Ευχέλαιο και ο Νιπτήρας απόψε στο Maputo της Μοζαμβίκης


Το ανωτέρω φωτογραφικό υλικό αποτυπώνει -θεωρούμε με τον καλύτερο τρόπο- πώς οι Ορθόδοξοι των διάφορων εθνικοτήτων της Μοζαμβικανής πρωτεύουσας συμμετέχουν στις ιερές τελετές και ακολουθίες της Μεγάλης Εβδομάδας, φέτος μάλιστα, που διαθέτουν νέο και άξιο πνευματικό πατέρα, τον Επίσκοπο κ. Ιωάννη.

Ο ίδιος ο Επίσκοπος Μοζαμβίκης, βοηθούμενος από τον Λιβανέζο ιερέα, τον οποίον τού παραχώρησε η Αρχιεπισκοπή Αθηνών γι' αυτή την περίοδο, τέλεσε πριν μερικές ώρες το Μυστήριο του ιερού Ευχελαίου και τον Νιπτήρα. Όλοι κατασυγκινήθηκαν και πήραν μαζί τους, εκτός από την δωρεά του Αγίου Πνεύματος, την βεβαιότητα της ενότητας εν τη Εκκλησία!

Δεν υπάρχουν σχόλια: