Ο ιστότοπος, όπου βρίσκεσθε, αποτελεί παράρτημα του e-περιοδικού Νυχθημερόν της Ζακύνθου και αφορμήθηκε από την διάθεση των συντελεστών του ζακυνθινού αυτού ηλεκτρονικού ιστότοπου για μια μικρή έστω συμβολή στo έργο της Ορθόδοξης Ιεραποστολής και μάλιστα του δραστήριου Επισκόπου Μοζαμβίκης κ. Ιωάννου, του Ζακυνθίου. Ο Ορθόδοξος Επίσκοπος της μεγάλης και φτωχής αυτής αφρικανικής χώρας επωμίσθηκε από τον Οκτώβριο του 2010 τον ευαγγελισμό εις Χριστόν των Μοζαμβικανών, υπό το πατρικό βλέμμα του προεστώτος του δευτερόθρονου Ορθοδόξου Πατριαρχείου, Μακαριωτάτου Πάπα και Πατριάρχου Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. ΘΕΟΔΩΡΟΥ Β΄.

E-mail ιστότοπου: orthomoz@gmail.com / Επικοινωνία με την Ιερά Επισκοπή Μοζαμβίκης: naosgr@gmail.com

ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΛΟΓΟΥ "ΑΛΗΘΩΣ" ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΟΠΗ ΜΟΖΑΜΒΙΚΗΣ (13.4.2013)

26.4.11

Αναστάσιμες εμπειρίες στο Maputo της Μοζαμβίκης


Φέτος η κοσμοχαρμόσυνη εορτή της Ανάστασης είχε κάτι το ιδιαίτερο για τους Ορθόδοξους της μοζαμβικανής πρωτεύουσας! Δεδομένου ότι έχουν πλέον πνευματικό πατέρα, τον νέο Επίσκοπο Μοζαμβίκης κ. Ιωάννη, τον Ζακύνθιο, εβίωσαν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τις αναστάσιμες εμπειρίες, από την Πρώτη Ανάσταση έως και το γλέντι της Αγάπης της Λαμπρής Κυριακής!!!

Ο Κωνσταντίνος Φ. φρόντισε να έχουμε αποκλειστικό και πλούσιο φωτορεπορτάζ, ώστε και οι ενταύθα να γνωρίσουμε πώς μπορεί κανείς εκ του μη όντος να κάνει έργο: Την ενότητα όλων όσοι ισχυρίζονται ότι πιστεύουν στον Αναστημένο μέσα στο ίδιο σώμα, το Σώμα Εκείνου, δηλαδή την Εκκλησία Του!

Υπογραμμίζουμε το γεγονός ότι κατά τον Εσπερινό της Αγάπης παρέστη ο Ρώσος Πρέσβης στη Μοζαμβίκη, ο οποίος μάλιστα, καταφάνερα συγκινημένος, απηύθυνε πασχαλινές ευχές στο εκκλησίασμα (βλ. σχετικές φωτόγραφίες), το οποίο ήταν κυριολεκτικά πολυεθνικό: Έλληνες, Ρώσοι, Μοζαμβικανοί, Βούλγαροι, Φιλλανδοί, Αιθίοπες! Ένα μπουκέτο ανθρώπων δηλαδή σε λατρευτική ενατένιση του "Κυρίου της Δόξης"!!!


Εικόνες από την Πρώτη Ανάσταση ή Gloria


"Δεύτε λάβετε φως εκ του ανεσπέρου φωτός"

Στιγμιότυπα από τον Εσπερινό της Αγάπης

"Η τράπεζα γέμει, τρυφήσατε πάντες"!Δεν υπάρχουν σχόλια: