Ο ιστότοπος, όπου βρίσκεσθε, αποτελεί παράρτημα του e-περιοδικού Νυχθημερόν της Ζακύνθου και αφορμήθηκε από την διάθεση των συντελεστών του ζακυνθινού αυτού ηλεκτρονικού ιστότοπου για μια μικρή έστω συμβολή στo έργο της Ορθόδοξης Ιεραποστολής και μάλιστα του δραστήριου Επισκόπου Μοζαμβίκης κ. Ιωάννου, του Ζακυνθίου. Ο Ορθόδοξος Επίσκοπος της μεγάλης και φτωχής αυτής αφρικανικής χώρας επωμίσθηκε από τον Οκτώβριο του 2010 τον ευαγγελισμό εις Χριστόν των Μοζαμβικανών, υπό το πατρικό βλέμμα του προεστώτος του δευτερόθρονου Ορθοδόξου Πατριαρχείου, Μακαριωτάτου Πάπα και Πατριάρχου Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. ΘΕΟΔΩΡΟΥ Β΄.

E-mail ιστότοπου: orthomoz@gmail.com / Επικοινωνία με την Ιερά Επισκοπή Μοζαμβίκης: naosgr@gmail.com

ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΛΟΓΟΥ "ΑΛΗΘΩΣ" ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΟΠΗ ΜΟΖΑΜΒΙΚΗΣ (13.4.2013)

10.10.11

Αρχή του Σχολικού Έτους στο Maputo της Μοζαμβίκης


Χθες Κυριακή, 9 Οκτωβρίου 2011, στον Ελληνορθόδοξο Ναό του Μαπούτο της Μοζαμβίκης πραγματοποιήθηκε κατ' αρχήν Αρχιερατική Λειτουργία και στη συνέχεια Αγιασμός για την έναρξη του νέου σχολικού έτους. Προέστη ο θεοφ. Επίσκοπος Μοζαμβίκης κ. Ιωάννης, ο οποίος μίλησε με θερμά λόγια και πατρική στοργή προς το εκκλησίασμα και τους μαθητές του Σχολείου, οι οποίοι φέτος είναι και ενήλικες (κυρίως Αιθίοπες, πλην των Ελλήνων), που ενδιαφέρονται να προσλάβουν στοιχεία και γνώσεις του Ελληνικού Πολιτισμού.

Στην όλη εορτή παρέστησαν ο Πρόξενος της Ελλάδας κ. Γεράσιμος Μαρκέτος και εκπρόσωποι του ελληνικού επιχειρηματικού κόσμου. Ακολούθησε δεξίωση όλων στο Επισκοπείο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: