Ο ιστότοπος, όπου βρίσκεσθε, αποτελεί παράρτημα του e-περιοδικού Νυχθημερόν της Ζακύνθου και αφορμήθηκε από την διάθεση των συντελεστών του ζακυνθινού αυτού ηλεκτρονικού ιστότοπου για μια μικρή έστω συμβολή στo έργο της Ορθόδοξης Ιεραποστολής και μάλιστα του δραστήριου Επισκόπου Μοζαμβίκης κ. Ιωάννου, του Ζακυνθίου. Ο Ορθόδοξος Επίσκοπος της μεγάλης και φτωχής αυτής αφρικανικής χώρας επωμίσθηκε από τον Οκτώβριο του 2010 τον ευαγγελισμό εις Χριστόν των Μοζαμβικανών, υπό το πατρικό βλέμμα του προεστώτος του δευτερόθρονου Ορθοδόξου Πατριαρχείου, Μακαριωτάτου Πάπα και Πατριάρχου Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. ΘΕΟΔΩΡΟΥ Β΄.

E-mail ιστότοπου: orthomoz@gmail.com / Επικοινωνία με την Ιερά Επισκοπή Μοζαμβίκης: naosgr@gmail.com

ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΛΟΓΟΥ "ΑΛΗΘΩΣ" ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΟΠΗ ΜΟΖΑΜΒΙΚΗΣ (13.4.2013)

24.10.11

Η εορτή του Αγίου Γερασίμου από τους Ορθόδοξους του Maputo








Χθες, Κυριακή 23 Οκτωβρίου 2011, στον Καθεδρικό Ναό των Παμμεγίστων Ταξιαρχών Maputo, εορτάστηκε η μνήμη του Αγίου Γερασίμου με λιτανεία και αρτοκλασια, παρουσία του Επίτιμου Προξένου της Ελλαδος κ. Γεράσιμου Μαρκέτου και του Προέδρου του Συλλόγου των Απανταχού Κεφαλλήνων Νοτίου Αφρικής κ. Ιωάννη Σφερόπουλου.

Ακολούθησε ομιλία του Θεοφ. Επισκόπου Μοζαμβίκης κ. Ιωάννου για τον βίο του Αγίου και τη σημασία που είχε και έχει ο βίος και τα θαύματα του Αγίου στο νησί της Κεφαλονιάς. Ιδιαίτερα τονίστηκε το γεγονός ότι ο Άγιος δεν ήταν ντοπιος στο νησί και ωστόσο έδωσε την αγάπη του στους νησιώτες. Αυτό είναι και το παράδειγμα που οφείλουν να δώσουν οι Έλληνες στο ξενο γι' αυτούς περιβάλλον, όπου ζουν τοσα χρόνια ως μετανάστες ή ως γόνοι δεύτερης και τρίτης γενιας Ελλήνων μεταναστών. Το παράδειγμα της αδελφοσύνης μεταξύ των και της ομοψυχίας, που είναι αναγκαία, ώστε το ελληνικό φως και η ορθόδοξη πίστη να γίνει παράδειγμα για τους ιθαγενείς.

Δεν υπάρχουν σχόλια: