Ο ιστότοπος, όπου βρίσκεσθε, αποτελεί παράρτημα του e-περιοδικού Νυχθημερόν της Ζακύνθου και αφορμήθηκε από την διάθεση των συντελεστών του ζακυνθινού αυτού ηλεκτρονικού ιστότοπου για μια μικρή έστω συμβολή στo έργο της Ορθόδοξης Ιεραποστολής και μάλιστα του δραστήριου Επισκόπου Μοζαμβίκης κ. Ιωάννου, του Ζακυνθίου. Ο Ορθόδοξος Επίσκοπος της μεγάλης και φτωχής αυτής αφρικανικής χώρας επωμίσθηκε από τον Οκτώβριο του 2010 τον ευαγγελισμό εις Χριστόν των Μοζαμβικανών, υπό το πατρικό βλέμμα του προεστώτος του δευτερόθρονου Ορθοδόξου Πατριαρχείου, Μακαριωτάτου Πάπα και Πατριάρχου Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. ΘΕΟΔΩΡΟΥ Β΄.

E-mail ιστότοπου: orthomoz@gmail.com / Επικοινωνία με την Ιερά Επισκοπή Μοζαμβίκης: naosgr@gmail.com

ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΛΟΓΟΥ "ΑΛΗΘΩΣ" ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΟΠΗ ΜΟΖΑΜΒΙΚΗΣ (13.4.2013)

24.12.12

Χριστούγεννα και η Τελετή τού Χριστόψωμου στην Επισκοπή μας
Ολοκληρώθηκε πριν λίγο, στον Ελληνορθόδοξο Καθεδρικό Ναό των Παμμεγίστων Ταξιαρχών Μαπούτο Μοζαμβίκης, η βραδινή Χριστουγεννιάτικη Λειτουργία, από τον Επίσκοπο Μοζαμβίκης κ. Ιωάννη. Μετά το πέρας της και αφού ανεγνώσθη το εορταστικό Μήνυμα τού Μακαριωτάτου Πάπα και Πατριάρχου Αλεξανδρείας κ.κ. Θεοδώρου Β΄ στα ελληνικά, αγγλικά, πορτογαλικά και ρωσικά, ακολούθησε η καθιερωθείσα Τελετή τού Χριστόψωμου (ή ζακυνθινής Κουλούρας), σε ατμόσφαιρα κατανυκτική! Ο κ. Ιωάννης αναφέρθηκε στον συμβολισμό του Χριστόψωμου, βασιζόμενος στο καινοδιαθηκικό "Ούτος εστίν ο άρτος ο εκ τού ουρανού καταβάς..."

Η παιδική Χορωδία έψαλε χριστουγεννιάτικους ύμνους και τραγούδια σε διάφορες γλώσσες, ενθουσιάζοντας τούς εκκλησιαζόμενους. Το εύρημα της Κουλούρας "έπεσε" στον γιο ενός Βουλευτή του Κοινοβουλίου τής χώρας, ο οποίος μάλιστα είναι Κατηχούμενο στην Ορθόδοξη Πίστη. Αντάλλαγμα τούς ευρήματος; Η φιλοξενία τής Εικόνας τής Γεννήσεως τού Χριστού για μια ολόκληρη εβδομάδα στο σπίτι του. Με ιδιαίτερη θέρμη κι ευχαρίστηση ο μικρός Κατηχούμενος κράτησε το Εικόνισμα, η δε οικογένειά του το θεώρησε ιδιαίτερη ευλογία!

Δεν υπάρχουν σχόλια: