Ο ιστότοπος, όπου βρίσκεσθε, αποτελεί παράρτημα του e-περιοδικού Νυχθημερόν της Ζακύνθου και αφορμήθηκε από την διάθεση των συντελεστών του ζακυνθινού αυτού ηλεκτρονικού ιστότοπου για μια μικρή έστω συμβολή στo έργο της Ορθόδοξης Ιεραποστολής και μάλιστα του δραστήριου Επισκόπου Μοζαμβίκης κ. Ιωάννου, του Ζακυνθίου. Ο Ορθόδοξος Επίσκοπος της μεγάλης και φτωχής αυτής αφρικανικής χώρας επωμίσθηκε από τον Οκτώβριο του 2010 τον ευαγγελισμό εις Χριστόν των Μοζαμβικανών, υπό το πατρικό βλέμμα του προεστώτος του δευτερόθρονου Ορθοδόξου Πατριαρχείου, Μακαριωτάτου Πάπα και Πατριάρχου Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. ΘΕΟΔΩΡΟΥ Β΄.

E-mail ιστότοπου: orthomoz@gmail.com / Επικοινωνία με την Ιερά Επισκοπή Μοζαμβίκης: naosgr@gmail.com

ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΛΟΓΟΥ "ΑΛΗΘΩΣ" ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΟΠΗ ΜΟΖΑΜΒΙΚΗΣ (13.4.2013)

25.12.12

Εόρτια επίσκεψη τού Επισκόπου Μοζαμβίκης στον Αγγλικανό Αρχιεπίσκοπο τής χώρας Dinis Sengulane


Μετά από πρόσκληση τού διάσημου ειρηνιστή Αρχιεπισκόπου της Αγγλικανικής Εκκλησίας της Μοζαμβίκης Dinis Sengulane, ο θεοφ. Επίσκοπος Μοζαμβίκης κ. Ιωάννης παραβρέθηκε στην χριστουγεννιάτικη λειτουργία στην Αγγλικανική Εκκλησία του Limpopo, ναό τον οποίο παραχωρούσε η Αγγλικανική Εκκλησία στους Ορθοδόξους, πριν αποκτήσουν τον δικό τους Ναό.
Ο Επίσκοπος κ. Ιωάννης έγινε δεκτός με θερμά λόγια από τον κ. Sengulane και εξήρε τον ρόλο της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Μοζαμβίκης για την ειρήνη και την συναδέλφωση στην ταλαίπωρη αυτήν αφρικανική χώρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: