Ο ιστότοπος, όπου βρίσκεσθε, αποτελεί παράρτημα του e-περιοδικού Νυχθημερόν της Ζακύνθου και αφορμήθηκε από την διάθεση των συντελεστών του ζακυνθινού αυτού ηλεκτρονικού ιστότοπου για μια μικρή έστω συμβολή στo έργο της Ορθόδοξης Ιεραποστολής και μάλιστα του δραστήριου Επισκόπου Μοζαμβίκης κ. Ιωάννου, του Ζακυνθίου. Ο Ορθόδοξος Επίσκοπος της μεγάλης και φτωχής αυτής αφρικανικής χώρας επωμίσθηκε από τον Οκτώβριο του 2010 τον ευαγγελισμό εις Χριστόν των Μοζαμβικανών, υπό το πατρικό βλέμμα του προεστώτος του δευτερόθρονου Ορθοδόξου Πατριαρχείου, Μακαριωτάτου Πάπα και Πατριάρχου Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. ΘΕΟΔΩΡΟΥ Β΄.

E-mail ιστότοπου: orthomoz@gmail.com / Επικοινωνία με την Ιερά Επισκοπή Μοζαμβίκης: naosgr@gmail.com

ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΛΟΓΟΥ "ΑΛΗΘΩΣ" ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΟΠΗ ΜΟΖΑΜΒΙΚΗΣ (13.4.2013)

22.5.13

Ο βουλευτής της Ζουαζιλάνδης Marwick Khumalo στην Επισκοπή μας


 
Την Δευτέρα, 20 Μαΐου 2013, επισκέφθηκε την Επισκοπή Μοζαμβίκης, όπου στεγάζεται και το γραφείο διασύνδεσης της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης Ορθοδοξίας (Δ.Σ.Ο.) με το Παναφρικανικό Κοινοβούλιο,  ο βουλευτής κ. Marwick Khumalo,   του γειτονικού βασιλείου της Ζουαζιλάνδης και  πρόεδρος της μόνιμης επιτροπής για τη συνεργασία - διεθνείς σχέσεις και για την ασφάλεια και την ειρήνη του Παναφρικανικού Κοινοβουλίου,ο οποίος είναι επίσης πρόεδρος της επιτροπής για την συνεργασία με τη Δ.Σ.Ο.

 Κατά την διάρκεια της επίσκεψης έγινε συνεργασία με βουλευτές και τοπικούς παράγοντες της Μοζαμβίκης σχετικά με το ίδρυμα για την κοινοβουλευτική δημοκρατία και  θρησκευτική ανεκτικότητα, το οποίο σχεδιάζεται από το Παναφρικανικό Κοινοβούλιο και τη Δ.Σ.Ο. στο κοινοβούλιο της Μοζαμβίκης. Ακόμη συζητήθηκε η επικείμενη επίσκεψη του Πάπα και Πατριάρχη Αλεξανδρείας και Πάσης Αφρικής κ.κ. Θεοδώρου Β΄ ως αρχηγού της Αφρικανικής Ορθοδοξίας, για να ομιλήσει στην γενική συνέλευση του Παναφρικανικού Κοινοβουλίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: