Ο ιστότοπος, όπου βρίσκεσθε, αποτελεί παράρτημα του e-περιοδικού Νυχθημερόν της Ζακύνθου και αφορμήθηκε από την διάθεση των συντελεστών του ζακυνθινού αυτού ηλεκτρονικού ιστότοπου για μια μικρή έστω συμβολή στo έργο της Ορθόδοξης Ιεραποστολής και μάλιστα του δραστήριου Επισκόπου Μοζαμβίκης κ. Ιωάννου, του Ζακυνθίου. Ο Ορθόδοξος Επίσκοπος της μεγάλης και φτωχής αυτής αφρικανικής χώρας επωμίσθηκε από τον Οκτώβριο του 2010 τον ευαγγελισμό εις Χριστόν των Μοζαμβικανών, υπό το πατρικό βλέμμα του προεστώτος του δευτερόθρονου Ορθοδόξου Πατριαρχείου, Μακαριωτάτου Πάπα και Πατριάρχου Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. ΘΕΟΔΩΡΟΥ Β΄.

E-mail ιστότοπου: orthomoz@gmail.com / Επικοινωνία με την Ιερά Επισκοπή Μοζαμβίκης: naosgr@gmail.com

ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΛΟΓΟΥ "ΑΛΗΘΩΣ" ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΟΠΗ ΜΟΖΑΜΒΙΚΗΣ (13.4.2013)

11.5.14

Ιεραποστολικές στιγμές από την βιντεοθήκη της Επισκοπής μας.

Μοναδικές και, συνάμα, συγκλονιστικές στιγμές αποτυπώνονται στα μικρά αποσπάσματα των βιντεοταινιών από την Ιεραποστολική περιοδία του πνευματικού Πατέρα της Αφρικής, του Πατριάρχου μας κ.Θεοδώρου Β΄, στην γη της Μοζαμβίκης.
Οι τρεις βιντεοσκοπήσεις προέρχονται από την επίσκεψη του Μακαριωτάτου στο νεόδμητο Ιεραποστολικό Κέντρο της Επισκοπής Μοζαμβίκης. Στην πρώτη από αυτές, τα νιάτα της Επισκοπής μας, χαίρονται τραγουδώντας ενώπιον του Πατριάρχου όμορφα χριστιανικά άσματα. 

 
  Οι επόμενες δύο είναι από την δεξίωση προς τιμήν του Πατριάρχου, κατά την οποία νέοι και νέες, μέλη της χορωδίας της Ρωμαιοκαθολικής κοινότητας της Μοζαμβίκης, τραγουδούν χορωδιακά εκκλησιαστικά μέλη, για να τιμήσουν τον Μακαριώτατο κ.Θεόδωρο. Τα επόμενα κινηματογραφικά αποσπάσματα ελήφθησαν κατά τη διάρκεια της αγαπητικής επίσκεψης του Πατριάρχου μας σε ορφανοτροφείο της Μοζαμβίκης, το οποίο φιλοξενεί παιδιά που είναι φορείς του ιού HIV. 
Μετά την παροχή μεγάλης επισιτιστικής βοήθειας εκ μέρους του Πατριάρχου (κρέας, ρύζι, ζυμαρικά κ.ά.), μοιράστηκαν σε όλα τα παιδιά γλυκίσματα και παιχνίδια και αυτά, ευχαριστώντας τον Πατριάρχη, του ανταπέδωσαν τραγουδώντας όμορφα τραγούδια με τις όμορφες αγγελικές φωνούλες τους. Δεν υπάρχουν σχόλια: