Ο ιστότοπος, όπου βρίσκεσθε, αποτελεί παράρτημα του e-περιοδικού Νυχθημερόν της Ζακύνθου και αφορμήθηκε από την διάθεση των συντελεστών του ζακυνθινού αυτού ηλεκτρονικού ιστότοπου για μια μικρή έστω συμβολή στo έργο της Ορθόδοξης Ιεραποστολής και μάλιστα του δραστήριου Επισκόπου Μοζαμβίκης κ. Ιωάννου, του Ζακυνθίου. Ο Ορθόδοξος Επίσκοπος της μεγάλης και φτωχής αυτής αφρικανικής χώρας επωμίσθηκε από τον Οκτώβριο του 2010 τον ευαγγελισμό εις Χριστόν των Μοζαμβικανών, υπό το πατρικό βλέμμα του προεστώτος του δευτερόθρονου Ορθοδόξου Πατριαρχείου, Μακαριωτάτου Πάπα και Πατριάρχου Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. ΘΕΟΔΩΡΟΥ Β΄.

E-mail ιστότοπου: orthomoz@gmail.com / Επικοινωνία με την Ιερά Επισκοπή Μοζαμβίκης: naosgr@gmail.com

ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΛΟΓΟΥ "ΑΛΗΘΩΣ" ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΟΠΗ ΜΟΖΑΜΒΙΚΗΣ (13.4.2013)

4.6.15

Βράβευση για την πρωτοβουλία οργάνωσης Μαραθωνίου στην Μοζαμβίκη, με την υποστήριξη της Επισκοπής


Τιμήθηκε χθές Δευτέρα 1 Ιουνίου, απο τον Σύλλογο Διεθνών Σχολείων της Αφρικής (Association of International Schools in Africa) σε ειδική τελετή βράβευσης που έγινε στο Αμερικανικό Κολλέγιο της Μοζαμβίκης, η δεκαπεντάχρονη Μελίσσα Αικατερίνη Μαρκέτου για την πρωτοβουλία της οργάνωσης ενός Μαραθωνίου, ο οποίος είχε σαν σκοπό την ενίσχυση της τηλεφωνικής γραμμής SOS Linha Fala Crianca. 

Ο βασικός λόγος ύπαρξης της οργάνωσης Linha Fala Crianca είναι η προάσπιση των δικαιωμάτων των παιδιών και η βοήθεια αυτών όταν βρίσκονται σε κίνδυνο και σε ανάγκη. Τη γραμμή στελεχώνουν κοινωνικοί λειτουργοί και ψυχολόγοι, με σκοπό να προσφέρουν ανακούφιση και άμεση βοήθεια σε περιστατικά όπου παιδιά απο την Μοζαμβίκη ζουν σε συνθήκες νοσηρές και επικίνδυνες για την ίδια τους τη ζωή.Η Μελίσσα Μαρκέτου, μαθήτρια της πρώτης λυκείου στο Αμερικανικό Σχολείο της Μοζαμβίκης, οργάνωσε τον κοινωνικό αυτό Μαραθώνιο τον περασμένο Δεκέμβριο με την υποστήριξη 14 χορηγών (μεταξύ αυτών και της Ιεράς Επισκοπής Μοζαμβίκης) και την συμμετοχή 600 πολιτών. Σύμφωνα με τον καθηγητή Gabriel Limaverde “η Μελίσσα ηγήθηκε μιας ομάδας 30 εθελοντών και η πρωτοβουλία της ξεπέρασε κάθε προσδοκία παρουσιάζοντας έναν από τους μεγαλύτερους και πιο άρτια οργανωμένους μαραθώνιους που έχουν γίνει ως σήμερα στην πόλη του Μαπούτο με μεγαλή τηλεοπτική κάλυψη και κοινωνική συμμετοχή”. Τα έσοδα της πρωτοβουλίας αυτής τα οποία ξεπέρασαν τα έξι χιλιάδες ευρώ διατέθηκαν για την εκπαίδευση των κοινωνικών λειτουργών της τηλεφωνικής γραμμής.

Η Μελισσα Μαρκέτου -η οποία πρόσφατα έγινε αποδεκτή στο θερινό πρόγραμμα σπουδών του Πανεπiστημίου Harvard στην Βοστώνη- τιμήθηκε την ίδια βραδυά πέραν του διεθνούς αυτού βραβείου με μια σειρά σχολικών διακρίσεων για την μαθητική της αποδοσή κατα την διάρκεια της χρονιάς που τελειώνει αυτήν την εβδομάδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: