Ο ιστότοπος, όπου βρίσκεσθε, αποτελεί παράρτημα του e-περιοδικού Νυχθημερόν της Ζακύνθου και αφορμήθηκε από την διάθεση των συντελεστών του ζακυνθινού αυτού ηλεκτρονικού ιστότοπου για μια μικρή έστω συμβολή στo έργο της Ορθόδοξης Ιεραποστολής και μάλιστα του δραστήριου Επισκόπου Μοζαμβίκης κ. Ιωάννου, του Ζακυνθίου. Ο Ορθόδοξος Επίσκοπος της μεγάλης και φτωχής αυτής αφρικανικής χώρας επωμίσθηκε από τον Οκτώβριο του 2010 τον ευαγγελισμό εις Χριστόν των Μοζαμβικανών, υπό το πατρικό βλέμμα του προεστώτος του δευτερόθρονου Ορθοδόξου Πατριαρχείου, Μακαριωτάτου Πάπα και Πατριάρχου Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. ΘΕΟΔΩΡΟΥ Β΄.

E-mail ιστότοπου: orthomoz@gmail.com / Επικοινωνία με την Ιερά Επισκοπή Μοζαμβίκης: naosgr@gmail.com

ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΛΟΓΟΥ "ΑΛΗΘΩΣ" ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΟΠΗ ΜΟΖΑΜΒΙΚΗΣ (13.4.2013)

8.6.15

Απεβίωσε ο πατέρας του Επισκόπου Μοζαμβίκης κ. Ιωάννου

Πηγή: e-περιοδικό Νυχθημερόν | 7.6.2015

Εξεδήμησε προς Κύριον ο Διονύσιος (Ντένης) Τσαφταρίδης του Ιωάννου, ετών 70, κατά σάρκα πατέρας του Επισκόπου Μοζαμβίκης κ. Ιωάννου. Ο μεταστάς ήταν γόνος ποντιακής οικογένειας, η οποία προσέφυγε σε παλαιότερη εποχή στο νησί της Ζακύνθου, όπου παρέμεινε και υπάρχει μέχρι σήμερα. 

Η κηδεία του εκλιπόντος έγινε σήμερα το πρωί στις 11, στον Ενοριακό Ναό της Αγίας Βαρβάρας Αγκερυκού Ζακύνθου, προεξάρχοντος του Σεβ. Μητροπολίτου Δωδώνης κ. Χρυσοστόμου. Στην κηδεία δεν κατάφεραν να παραστούν ούτε ο υιός του Επίσκοπος Μοζαμβίκης, διότι βρίσκεται πολύ μακριά στον νότο της γης, μήτε ο οικείος Μητροπολίτης Σεβ. Ζακύνθου κ. Διονύσιος Δ΄, διότι βρίσκεται στην εορτή του Αγίου Παναγή του Μπασιά στο Ληξούρι της Κεφαλονιάς. Αμφοτέρους τους απουσιάζοντας εκπροσώπησε ο Σεβ. Δωδώνης, ο οποίος μάλιστα απηύθυνε ένδακρυς συγκινητικούς λόγους προς τα εν Ζακύνθω τέκνα του μεταστάντος, Σουμέλας και Δαμιανού. Στην Ακολουθία συμμετείχαν, εξάλλου, αρκετοί Κληρικοί, φίλοι του Επισκόπου κ. Ιωάννου και της Οικογένειας, όπως και πολύς κόσμος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: