Ο ιστότοπος, όπου βρίσκεσθε, αποτελεί παράρτημα του e-περιοδικού Νυχθημερόν της Ζακύνθου και αφορμήθηκε από την διάθεση των συντελεστών του ζακυνθινού αυτού ηλεκτρονικού ιστότοπου για μια μικρή έστω συμβολή στo έργο της Ορθόδοξης Ιεραποστολής και μάλιστα του δραστήριου Επισκόπου Μοζαμβίκης κ. Ιωάννου, του Ζακυνθίου. Ο Ορθόδοξος Επίσκοπος της μεγάλης και φτωχής αυτής αφρικανικής χώρας επωμίσθηκε από τον Οκτώβριο του 2010 τον ευαγγελισμό εις Χριστόν των Μοζαμβικανών, υπό το πατρικό βλέμμα του προεστώτος του δευτερόθρονου Ορθοδόξου Πατριαρχείου, Μακαριωτάτου Πάπα και Πατριάρχου Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. ΘΕΟΔΩΡΟΥ Β΄.

E-mail ιστότοπου: orthomoz@gmail.com / Επικοινωνία με την Ιερά Επισκοπή Μοζαμβίκης: naosgr@gmail.com

ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΛΟΓΟΥ "ΑΛΗΘΩΣ" ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΟΠΗ ΜΟΖΑΜΒΙΚΗΣ (13.4.2013)

11.3.14

Συνάντηση της Α.Ε. του Προέδρου της Δημοκρατίας της Μοζαμβίκης με τον Επίσκοπο Μοζαμβίκης




Σε συνέχεια της επίσημης επίσκεψης της Α.Θ.Μ., του Πάπα και Πατριάρχου Αλεξανδρείας & Πάσης Αφρικής κ.κ. Θεοδώρου Β' στη Μοζαμβίκη, πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 11 Μαρτίου 2014 σε ιδιαίτερα θερμό και εγκάρδιο κλίμα συνάντηση της Α.Ε. του Πρόεδρου της Δημοκρατίας της Μοζαμβίκης,κ. Armando Emilio Guebuza με τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Μοζαμβίκης, κ. Ιωάννη, τον οποίο συνόδευε ο Επίτιμος Γενικός Πρόξενος της Ελλάδος στη Μοζαμβίκη, κ. Γεράσιμος Μαρκέτος.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας παρακάλεσε τον κ. Ιωάννη να μεταφέρει τις ευχαριστίες του προς τον Μακαριώτατο Πάπα και Πατριάρχη,κ.κ. Θεόδωρο Β', τόσο για την επίσκεψή του στη Μοζαμβίκη, όσο και για την τιμητική διάκριση προς το πρόσωπό του.
Παράλληλα, με ιδιαίτερο ενδιαφέρον ζήτησε να ενημερωθεί για την ιστορία του Αλεξανδρινού θρόνου και το ιεραποστολικό έργο που επιτελεί ο Μακαριώτατος γενικά στην Αφρική αλλά και στη Μοζαμβίκη ειδικότερα.

Η Α.Ε., ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, συνεχάρη τον κ. Ιωάννη για την προσπάθεια του, ενώ δήλωσε πρόθυμος για μελλοντική συνεργασία και για παροχή στήριξης προς την Επισκοπή.

Ο κ. Guebuza, ακόμα, συζήτησε με τον κ. Ιωάννη το αίτημα που είχε υποβάλει η Α.Θ.Μ κατά την επίσκεψή της στο Προεδρικό Μέγαρο για την ανέγερση κτηρίου (που θα στεγάσει σχολείο, σεμινάριο, κλινική και εκκλησία) και τόνισε ότι με χαρά θα είναι αρωγός και  ένθερμος υποστηρικτής της επιθυμίας του Μακαριωτάτου.

Τέλος, ο κ. Μαρκέτος, ενημέρωσε την Α.Ε. για την επίσκεψη του Υφυπουργού Εξωτερικών της Ελλάδος, κ. Κυριάκου Γεροντόπουλου, στη Μοζαμβίκη και τις επαφές που είχε με τους με κυβερνητικούς παράγοντες της χώρας.




Δεν υπάρχουν σχόλια: