Ο ιστότοπος, όπου βρίσκεσθε, αποτελεί παράρτημα του e-περιοδικού Νυχθημερόν της Ζακύνθου και αφορμήθηκε από την διάθεση των συντελεστών του ζακυνθινού αυτού ηλεκτρονικού ιστότοπου για μια μικρή έστω συμβολή στo έργο της Ορθόδοξης Ιεραποστολής και μάλιστα του δραστήριου Επισκόπου Μοζαμβίκης κ. Ιωάννου, του Ζακυνθίου. Ο Ορθόδοξος Επίσκοπος της μεγάλης και φτωχής αυτής αφρικανικής χώρας επωμίσθηκε από τον Οκτώβριο του 2010 τον ευαγγελισμό εις Χριστόν των Μοζαμβικανών, υπό το πατρικό βλέμμα του προεστώτος του δευτερόθρονου Ορθοδόξου Πατριαρχείου, Μακαριωτάτου Πάπα και Πατριάρχου Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. ΘΕΟΔΩΡΟΥ Β΄.

E-mail ιστότοπου: orthomoz@gmail.com / Επικοινωνία με την Ιερά Επισκοπή Μοζαμβίκης: naosgr@gmail.com

ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΛΟΓΟΥ "ΑΛΗΘΩΣ" ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΟΠΗ ΜΟΖΑΜΒΙΚΗΣ (13.4.2013)

27.12.14

Η Εορταστική Σύναξη των Χριστουγέννων στην Επισκοπή Μοζαμβίκης και το γεύμα αγάπης στα παιδιά του ορφανοτροφείου ACOSIDA

Το πρωί της Μεγάλης ημέρας των Χριστουγέννων,  τελέσθηκε ο Όρθρος και η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, στον Ιερό Καθεδρικό Ναό των Αρχαγγέλων Μιχαήλ και Γαβριήλ, στην έδρα της Επισκοπής, στο Maputo.
Μετά το πέρας της Λατρευτικής Σύναξης, η Επισκοπή άνοιξε την αγκαλιά της για να υποδεχτεί σε γεύμα αγάπης, τους μικρούς φίλους της από το ορφανοτροφείο ACOSIDA, παιδιά των οποίων οι γονείς πέθαναν από HIV/AIDS και τα ίδια είναι φορείς.
Μια πράξη αγάπης και ουσιαστικής προσφοράς για τα παιδιά που το έχουν ανάγκη, εδώ στην Αφρική, όπου η απόλυτη φτώχεια και μια σειρά θανατηφόρων ασθενειών, κυρίως το AIDS, μαστίζουν την κοινωνία.
Μετά το γευμα οι εθελοντές - συνεργάτες του Επισκόπου Ιωάννη παρέθεσαν γιορτή, που περιλάμβανε παιχνίδια και χειροτεχνίες , χριστουγεννιάτικες λιχουδιές και πολλά δώρα.

                                                  ***

MATINS AND DIVINE LITURGY OF GREAT FEAST OF CHRISTMAS, at the Church of the Archangels Michael and Gabriel.
The Diocese today opened her arms to welcome a meal love little friends from the orphanage ACOSIDA, children whose parents died of HIV / AIDS and are themselves bodies.
An act of love and substantial offer for children in need here in Africa, where extreme poverty, and a series of deadly diseases, notably AIDS, afflicting society.

After lunch the volunteers - collaborators of Bishop John hosted celebration which included game and crafts, Christmas goodies and many gifts.


 

Δεν υπάρχουν σχόλια: