Ο ιστότοπος, όπου βρίσκεσθε, αποτελεί παράρτημα του e-περιοδικού Νυχθημερόν της Ζακύνθου και αφορμήθηκε από την διάθεση των συντελεστών του ζακυνθινού αυτού ηλεκτρονικού ιστότοπου για μια μικρή έστω συμβολή στo έργο της Ορθόδοξης Ιεραποστολής και μάλιστα του δραστήριου Επισκόπου Μοζαμβίκης κ. Ιωάννου, του Ζακυνθίου. Ο Ορθόδοξος Επίσκοπος της μεγάλης και φτωχής αυτής αφρικανικής χώρας επωμίσθηκε από τον Οκτώβριο του 2010 τον ευαγγελισμό εις Χριστόν των Μοζαμβικανών, υπό το πατρικό βλέμμα του προεστώτος του δευτερόθρονου Ορθοδόξου Πατριαρχείου, Μακαριωτάτου Πάπα και Πατριάρχου Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. ΘΕΟΔΩΡΟΥ Β΄.

E-mail ιστότοπου: orthomoz@gmail.com / Επικοινωνία με την Ιερά Επισκοπή Μοζαμβίκης: naosgr@gmail.com

ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΛΟΓΟΥ "ΑΛΗΘΩΣ" ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΟΠΗ ΜΟΖΑΜΒΙΚΗΣ (13.4.2013)

24.12.14

"Το όνομα μου είναι παιδί". Μια χριστουγεννιάτικη αφρικάνικη ιστορία από τα παιδιά του ΕΥΗΧΟΝ για τα παιδιά της Μοζαμβίκης.


Το Καλλιτεχνικό Εργαστήρι "ΕΥΗΧΟΝ", στην Ζάκυνθο, πραγματοποίησε στις 23 Δεκεμβρίου μουσική εκδήλωση για τα παιδιά της Μοζαμβίκης, με τίτλο "Το όνομά μου είναι παιδί". Συμμετείχαν η χορωδία, η ορχήστρα και τα τμήματα μουσικοκινητικής αγωγής του ωδείου. 
Σκοπός της εν λόγω εκδήλωσης ήταν να γίνει ευρύτερα γνωστή η ιεραποστολική προσπάθεια της Επισκοπής Μοζαμβίκης, υπό την καθοδήγηση του Θεοφιλ. Επισκόπου της κ. Ιωάννου, για την δημιουργία σχολείου στην πόλη της Μπέιρα.
Κατά της διάρκεια της εκδήλωσης προβλήθηκε οπτικοακουστικό υλικό από την χώρα της Μοζαμβίκης και τις δράσεις της Ορθόδοξης Επισκοπής μας, από τα προσωπικό αρχείο του Αρχιμανδρίτη κ.Δανιήλ Μπιάζη και του κ. Γ. Λευτάκη, ενώ την επιμέλεια της παράστασης είχε η κα. Παναγιώτα Παυγέλου. Η αφίσα της εκδήλωσης προέρχεται από το έργο-πίνακα της κας Ευφροσύνης Ουσταμανωλάκη.