Ο ιστότοπος, όπου βρίσκεσθε, αποτελεί παράρτημα του e-περιοδικού Νυχθημερόν της Ζακύνθου και αφορμήθηκε από την διάθεση των συντελεστών του ζακυνθινού αυτού ηλεκτρονικού ιστότοπου για μια μικρή έστω συμβολή στo έργο της Ορθόδοξης Ιεραποστολής και μάλιστα του δραστήριου Επισκόπου Μοζαμβίκης κ. Ιωάννου, του Ζακυνθίου. Ο Ορθόδοξος Επίσκοπος της μεγάλης και φτωχής αυτής αφρικανικής χώρας επωμίσθηκε από τον Οκτώβριο του 2010 τον ευαγγελισμό εις Χριστόν των Μοζαμβικανών, υπό το πατρικό βλέμμα του προεστώτος του δευτερόθρονου Ορθοδόξου Πατριαρχείου, Μακαριωτάτου Πάπα και Πατριάρχου Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. ΘΕΟΔΩΡΟΥ Β΄.

E-mail ιστότοπου: orthomoz@gmail.com / Επικοινωνία με την Ιερά Επισκοπή Μοζαμβίκης: naosgr@gmail.com

ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΛΟΓΟΥ "ΑΛΗΘΩΣ" ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΟΠΗ ΜΟΖΑΜΒΙΚΗΣ (13.4.2013)

10.12.14

Χειροτονία κληρικού στην Επισκοπή ΜοζαμβίκηςΤην Κυριακή 2 Νοεμβρίου 2014 ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Μοζαμβίκης κ. Ιωάννης πραγματοποίησε την εις πρεσβύτερον χειροτονία του διακόνου Γερασίμου Camilo.


O νεοχειροτονηθείς π. Γεράσιμος είναι απόφοιτος των Διπλωματικών Ακαδημιών της Μόσχας και του Μαπούτο καθώς και του τοπικού εκκλησιαστικού σεμιναρίου της Μοζαμβίκης. Είναι άνθρωπος αγάπης και προσφοράς και έχει μία ευλογημένη οικογένεια.

Στην ομιλία του ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Μοζαμβίκης κ. Ιωάννης μετέφερε τις ευχές της Α.Θ.Μ., του Πάπα και Πατριάρχη Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεοδώρου Β’, ο οποίος τρέφει ιδιαίτερα αισθήματα πατερικής στοργής και έγνοιας για την Εκκλησία της Μοζαμβίκης και για το εκεί επιτελούμενο ιεραποστολικό έργο ο οποίος υπηρέτησε σαν Μητροπολίτης Ζιμπάμπουε και νοτιοτέρας Αφρικής από την περίοδο 2002-2004.Παράλληλα, υπογράμμισε ότι η χειροτονία του π. Γερασίμου Camilo αποτελεί έναν ακόμη λίθο για το ιεραποστολικό έργο στη χώρα ενώ προανήγγειλε την ίδρυση νέων τοπικών ενοριών και ιεραποστολικών κλιμακίων σε διάφορες πόλεις της Μοζαμβίκης.


Ακόμα, προσκάλεσε όλους όσοι διακατέχονται από ένθερμο ζήλο και αγάπη για την Εκκλησία και γνωρίζουν Πορτογαλικά να προσέλθουν στη Μοζαμβίκη για να συνδράμουν στο έργο του Ευαγγελισμού της Αλήθειας στην χώρα.

Επίσης, ο κ. Ιωάννης ανακοίνωσε ότι αναμένεται με τις ευλογίες του Πατριάρχη ίδρυση ενός θεολογικού σεμιναρίου του χρόνου (2015) υπό την επίβλεψη των Θεολογικών Σχολών Θεσσαλονίκης και Αθήνας, το οποίο θα εφοδιάζει τους ιεροσπουδαστές τις χώρας με απαραίτητες γνώσεις και πρακτικές «αλιείας ανθρώπων» από το βυθό, στο φως του Ηλίου.Στο τέλος της θείας λειτουργίας ο νέος κληρικός της Επισκοπής Μοζαμβίκης μοίρασε το αντίδωρο και δέχθηκε ευχές από όλους.

Εκ του γραφείου τύπου της Επισκοπής

Δεν υπάρχουν σχόλια: