Ο ιστότοπος, όπου βρίσκεσθε, αποτελεί παράρτημα του e-περιοδικού Νυχθημερόν της Ζακύνθου και αφορμήθηκε από την διάθεση των συντελεστών του ζακυνθινού αυτού ηλεκτρονικού ιστότοπου για μια μικρή έστω συμβολή στo έργο της Ορθόδοξης Ιεραποστολής και μάλιστα του δραστήριου Επισκόπου Μοζαμβίκης κ. Ιωάννου, του Ζακυνθίου. Ο Ορθόδοξος Επίσκοπος της μεγάλης και φτωχής αυτής αφρικανικής χώρας επωμίσθηκε από τον Οκτώβριο του 2010 τον ευαγγελισμό εις Χριστόν των Μοζαμβικανών, υπό το πατρικό βλέμμα του προεστώτος του δευτερόθρονου Ορθοδόξου Πατριαρχείου, Μακαριωτάτου Πάπα και Πατριάρχου Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. ΘΕΟΔΩΡΟΥ Β΄.

E-mail ιστότοπου: orthomoz@gmail.com / Επικοινωνία με την Ιερά Επισκοπή Μοζαμβίκης: naosgr@gmail.com

ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΛΟΓΟΥ "ΑΛΗΘΩΣ" ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΟΠΗ ΜΟΖΑΜΒΙΚΗΣ (13.4.2013)

29.5.15

Συμμετοχή του Επισκόπου Μοζαμβίκης στο Εθνικό Συνέδριο για την Συμφιλίωση και την Ειρήνη (Beira 26-27 Μαΐου)


Πραγματοποιήθηκε, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Δικαιοσύνης της Μοζαμβίκης, το διήμερο Εθνικό Συνέδριο για τη Συμφιλίωση και Ειρήνη, στην Beira της Μοζαμβίκης. 

Σκοπός αυτής της σημαντικής εκδήλωσης ήταν να μελετήσει και να καταγράψει τα διαφορετικά επίπεδα συνύπαρξης, συμφιλίωσης και ειρήνης που επικρατούν εντός της μοζαμβικανής κοινωνίας, ανάμεσα στους θρησκευτικούς ηγέτες, στους επιχειρηματίες, πολιτικούς και γενικότερα στην κοινωνία των πολιτών. 

Η εναρκτήρια προσευχή έγινε από τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Μοζαμβίκης κ. Ιωάννη.Κατά την διάρκεια της διοργάνωσης αυτής, ο Επίσκοπος κ. Ιωάννης είχε συνάντηση με τον Αντιπρόεδρο της Κυβερνήσεως και Υπουργό Δικαιοσύνης κ. Joaquim Veríssimo.Δεν υπάρχουν σχόλια: