Ο ιστότοπος, όπου βρίσκεσθε, αποτελεί παράρτημα του e-περιοδικού Νυχθημερόν της Ζακύνθου και αφορμήθηκε από την διάθεση των συντελεστών του ζακυνθινού αυτού ηλεκτρονικού ιστότοπου για μια μικρή έστω συμβολή στo έργο της Ορθόδοξης Ιεραποστολής και μάλιστα του δραστήριου Επισκόπου Μοζαμβίκης κ. Ιωάννου, του Ζακυνθίου. Ο Ορθόδοξος Επίσκοπος της μεγάλης και φτωχής αυτής αφρικανικής χώρας επωμίσθηκε από τον Οκτώβριο του 2010 τον ευαγγελισμό εις Χριστόν των Μοζαμβικανών, υπό το πατρικό βλέμμα του προεστώτος του δευτερόθρονου Ορθοδόξου Πατριαρχείου, Μακαριωτάτου Πάπα και Πατριάρχου Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. ΘΕΟΔΩΡΟΥ Β΄.

E-mail ιστότοπου: orthomoz@gmail.com / Επικοινωνία με την Ιερά Επισκοπή Μοζαμβίκης: naosgr@gmail.com

ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΛΟΓΟΥ "ΑΛΗΘΩΣ" ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΟΠΗ ΜΟΖΑΜΒΙΚΗΣ (13.4.2013)

17.10.10

Το Μεγάλο Μήνυμα του Εψηφισμένου Επισκόπου Μοζαμβίκης κ. Ιωάννου του Ζακυνθίου

 Απόψε στην Αλεξάνδρεια
 Οπτικοακουστικά: Χάρης Αβούρης 


Μέσα σε κλίμα συγκίνησης τελέσθηκε απόψε στο πατριαρχικό Παρεκκλήσιο των Αγίων Θεοδώρων του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας το Μεγάλο Μήνυμα του Εψηφισμένου Επισκόπου Μοζαμβίκης κ. Ιωάννου, παρουσία του Μακαριωτάτου Πάπα και Πατριάρχου Αλεξανδρείας κ.κ. Θεοδώρου Β΄. Παρέστησαν ο Αναπληρωτής Υπουργός Πολιτισμού κ. Τηλέμαχος Χυτήρης και ο Βουλευτής - Αντιπρόεδρος της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης Ορθοδοξίας κ. Αναστάσιος Νεράντζης, αλλά και τα κληρικά μέλη της ζακυνθινής Αντιπροσωπείας Σεβ. Μητροπολίτης Ζακύνθου κ. Χρυσόστομος, Θεοφ. Επίσκοπος Φωτικής κ. Διονύσιος και Πρωτοπρεσβύτερος Παναγιώτης Καποδίστριας, τους οποίους τίμησε ο Πατριάρχης στο τέλος της Ακολουθίας, με δώρα και λόγους ευγένειας και αγάπης. 


amen.gr : ...προσέφερε αρχιερατικά σταυρεγκόλπια στον Σεβ.Ζακύνθου, ως αντίδωρο ευγνωμοσύνης για τις πολλαπλές ευεργεσίες του προς τον Ίδιο κατά τα έτη της ιερατικής Του διακονίας, ως και την αδιάπτωτη αγάπη και στήριξη προς τον Αποστολικό και Πατριαρχικό Θρόνο, αρχιερατικό εγκόλπιο προς τον Θεοφιλ.Φωτικής και επιστήθιο σταυρό προς τον Αιδεσιμολ. Πρωτοπρ. κ. Παναγιώτη Καποδίστρια, Γενικό Αρχιερατικό Επίτροπο Ζακύνθου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: