Ο ιστότοπος, όπου βρίσκεσθε, αποτελεί παράρτημα του e-περιοδικού Νυχθημερόν της Ζακύνθου και αφορμήθηκε από την διάθεση των συντελεστών του ζακυνθινού αυτού ηλεκτρονικού ιστότοπου για μια μικρή έστω συμβολή στo έργο της Ορθόδοξης Ιεραποστολής και μάλιστα του δραστήριου Επισκόπου Μοζαμβίκης κ. Ιωάννου, του Ζακυνθίου. Ο Ορθόδοξος Επίσκοπος της μεγάλης και φτωχής αυτής αφρικανικής χώρας επωμίσθηκε από τον Οκτώβριο του 2010 τον ευαγγελισμό εις Χριστόν των Μοζαμβικανών, υπό το πατρικό βλέμμα του προεστώτος του δευτερόθρονου Ορθοδόξου Πατριαρχείου, Μακαριωτάτου Πάπα και Πατριάρχου Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. ΘΕΟΔΩΡΟΥ Β΄.

E-mail ιστότοπου: orthomoz@gmail.com / Επικοινωνία με την Ιερά Επισκοπή Μοζαμβίκης: naosgr@gmail.com

ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΛΟΓΟΥ "ΑΛΗΘΩΣ" ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΟΠΗ ΜΟΖΑΜΒΙΚΗΣ (13.4.2013)

21.10.10

Ο Επίσκοπος Μοζαμβίκης στον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών
Χθες το πρωί ο Μητροπολίτης Ζακύνθου κ. Χρυσόστομος, μαζί με τον νεοχειροτονημένο Επίσκοπο Μοζαμβίκης κ. Ιωάννη, επισκέφτηκαν τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο, ώστε ο νέος Επίσκοπος να πάρει την ευχή του Προκαθημένου της Ελλαδικής Εκκλησίας για τη νέα διακονία στη χώρα της Μοζαμβίκης. Σημειωτέον ότι ο κ. Ιωάννης μέχρι την εκλογή του ανήκε στους κληρικούς της Αρχιεπισκοπής Αθηνών και βρισκόταν με απόσπαση στην Αφρική.
Ο Μακαριώτατος εξέφρασε τη χαρά του για την προαγωγή και εκδήλωσε πατρικό ενδιαφέρον για την περίπτωση της Ιεραποστολής στη Μοζαμβίκη, το οποίο εν καιρώ πρόκειται να λάβει σάρκα και οστά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: