Ο ιστότοπος, όπου βρίσκεσθε, αποτελεί παράρτημα του e-περιοδικού Νυχθημερόν της Ζακύνθου και αφορμήθηκε από την διάθεση των συντελεστών του ζακυνθινού αυτού ηλεκτρονικού ιστότοπου για μια μικρή έστω συμβολή στo έργο της Ορθόδοξης Ιεραποστολής και μάλιστα του δραστήριου Επισκόπου Μοζαμβίκης κ. Ιωάννου, του Ζακυνθίου. Ο Ορθόδοξος Επίσκοπος της μεγάλης και φτωχής αυτής αφρικανικής χώρας επωμίσθηκε από τον Οκτώβριο του 2010 τον ευαγγελισμό εις Χριστόν των Μοζαμβικανών, υπό το πατρικό βλέμμα του προεστώτος του δευτερόθρονου Ορθοδόξου Πατριαρχείου, Μακαριωτάτου Πάπα και Πατριάρχου Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. ΘΕΟΔΩΡΟΥ Β΄.

E-mail ιστότοπου: orthomoz@gmail.com / Επικοινωνία με την Ιερά Επισκοπή Μοζαμβίκης: naosgr@gmail.com

ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΛΟΓΟΥ "ΑΛΗΘΩΣ" ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΟΠΗ ΜΟΖΑΜΒΙΚΗΣ (13.4.2013)

18.10.10

Πλούσιο φωτογραφικό υλικό από τη Χειροτονία του Επισκόπου Μοζαμβίκης κ. Ιωάννου (α΄ μέρος)

 Κυριακή, 17 Οκτωβρίου 2010
 Πατριαρχική Μονή Οσίου Σάββα Ηγιασμένου Αλεξανδρείας














































Φωτογραφίες αποκλειστικά για το ΝΥΧΘΗΜΕΡΟΝ: Χάρης Αβούρης

Την Κυριακή, 17η Οκτωβρίου ε.έ., η ΑΘΜ ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ.Θεόδωρος Β΄ ετέλεσε στον Ιερό Πατριαρχικό Ναό Οσίου Σάββα του Ηγιασμένου Αλεξανδρείας την χειροτονία του Θεοφιλ. Επισκόπου Μοζαμβίκης κ. Ιωάννη. Στην Ευχαριστιακή Σύναξη και την χειροτονία του Θεοφιλ. Επισκόπου συμμετείχαν οι Σεβ. Μητροπολίτες Ζακύνθου κ. Χρυσόστομος και Ζάμπιας και Μαλάουι κ. Ιωακείμ, ως και οι Θεοφιλ. Επίσκοποι Μαρεώτιδος κ. Γαβριήλ, Πατριαρχικός Επίτροπος Αλεξανδρείας και Φωτικής κ. Διονύσιος. 

Παρέστησαν επίσης τα μέλη της Διεθνούς Γραμματείας της Διακοινοβουλευτικής Επιτροπής Ορθοδοξίας, μεταξύ των οποίων ο Εξοχ. Αναπληρωτής Υπουργός Πολιτισμού κ. Τηλέμαχος Χυτήρης, οι Βουλευτές κ.κ. Αναστάσιος Νεράντζης, Συμεών Κεδίκογλου και Δημήτριος Βαρβαρίγος, ο Εξοχ. Πρέσβυς της Ελλάδος στο Κόσσοβο κ. Δημήτριος Μοσχόπουλος, ο Εντιμ. Γενικός Πρόξενος της Ελλάδας στην Αλεξάνδρεια κ. Ιωάννης Διακοφωτάκης, εκπρόσωποι ελληνικών φορέων και συλλόγους της Μεγάλης Πόλεως, τα μέλη του Συλλόγου Μεταπτυχιακών Φοιτητών του Τμήματος Θεολογίας της Θεολογικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και ομάδα προσκυνητών από την γενέτειρα του νέου Επισκόπου νήσο Ζάκυνθο, ως και την Νότιο Αφρική, όπου επί σειρά ετών διηκόνησε κ.ά.

Από το δελτίο τύπου του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας

Δεν υπάρχουν σχόλια: