Ο ιστότοπος, όπου βρίσκεσθε, αποτελεί παράρτημα του e-περιοδικού Νυχθημερόν της Ζακύνθου και αφορμήθηκε από την διάθεση των συντελεστών του ζακυνθινού αυτού ηλεκτρονικού ιστότοπου για μια μικρή έστω συμβολή στo έργο της Ορθόδοξης Ιεραποστολής και μάλιστα του δραστήριου Επισκόπου Μοζαμβίκης κ. Ιωάννου, του Ζακυνθίου. Ο Ορθόδοξος Επίσκοπος της μεγάλης και φτωχής αυτής αφρικανικής χώρας επωμίσθηκε από τον Οκτώβριο του 2010 τον ευαγγελισμό εις Χριστόν των Μοζαμβικανών, υπό το πατρικό βλέμμα του προεστώτος του δευτερόθρονου Ορθοδόξου Πατριαρχείου, Μακαριωτάτου Πάπα και Πατριάρχου Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. ΘΕΟΔΩΡΟΥ Β΄.

E-mail ιστότοπου: orthomoz@gmail.com / Επικοινωνία με την Ιερά Επισκοπή Μοζαμβίκης: naosgr@gmail.com

ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΛΟΓΟΥ "ΑΛΗΘΩΣ" ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΟΠΗ ΜΟΖΑΜΒΙΚΗΣ (13.4.2013)

24.10.10

Η πρώτη λειτουργία ως Επισκόπου του Μοζαμβίκης κ. Ιωάννου
Ο αγαπητός μας νέος Επίσκοπος Μοζαμβίκης κ. Ιωάννης ξαναβρέθηκε σήμερα ανάμεσα στους μέχρι χθες ενορίτες του στην Ελληνική Κοινότητα του Germiston, στο Johannesburg της Νοτίου Αφρικής, όπου τέλεσε την κυριακάτικη Θεία Λειτουργία, την πρώτη του ως Αρχιερέας, μαζί με Αρτοκλασία από τους Κεφαλλήνες του Γιοχάνεσμπουργκ για τον προστάτη τους Άγιο Γεράσιμο.

Ο ευμεγέθης ναός του Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου γέμισε ασφυκτικά από τους πιστούς της παροικίας, οι οποίοι συνέρρευσαν από νωρίς για να συγχαρούν και να λάβουν την ευλογία του πολυαγαπημένου τους Εφημερίου, που την προηγούμενη Κυριακή -δόξη και τιμή στην Αλεξάνδρεια- περικοσμήθηκε την αρχιερατική αξία.

Ο Θεοφιλέστατος, βαθιά συγκινημένος απηύθυνε λόγους αγάπης από την καρδιά του -όπως πάντα το πράττει- ευχαριστώντας τον καθένα για την μέχρι τώρα αγαπητική σχέση και συνεργασία, ζήτησε μάλιστα την προσευχή τους για το πολυεύθυνο έργο, το οποίο επωμίζεται οσονούπω στη γειτονική Μοζαμβίκη.

Μετά το τέλος της Θείας Λειτουργίας συμμετείχε σε επίσημο εόρτιο γεύμα, στο οποίο παρεκάθισαν, μεταξύ πολλών άλλων, οι δημοφιλείς Έλληνες καλλιτέχνες Μιχάλης Χατζηγιάννης, Καίτη Γαρμπή και Διονύσης Σχοινάς, που περιοδεύουν αυτές τις ημέρες στη Νότιο Αφρική.
Φωτο-ανταπόκριση: MICHAEL MOUYIS

Δεν υπάρχουν σχόλια: