Ο ιστότοπος, όπου βρίσκεσθε, αποτελεί παράρτημα του e-περιοδικού Νυχθημερόν της Ζακύνθου και αφορμήθηκε από την διάθεση των συντελεστών του ζακυνθινού αυτού ηλεκτρονικού ιστότοπου για μια μικρή έστω συμβολή στo έργο της Ορθόδοξης Ιεραποστολής και μάλιστα του δραστήριου Επισκόπου Μοζαμβίκης κ. Ιωάννου, του Ζακυνθίου. Ο Ορθόδοξος Επίσκοπος της μεγάλης και φτωχής αυτής αφρικανικής χώρας επωμίσθηκε από τον Οκτώβριο του 2010 τον ευαγγελισμό εις Χριστόν των Μοζαμβικανών, υπό το πατρικό βλέμμα του προεστώτος του δευτερόθρονου Ορθοδόξου Πατριαρχείου, Μακαριωτάτου Πάπα και Πατριάρχου Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. ΘΕΟΔΩΡΟΥ Β΄.

E-mail ιστότοπου: orthomoz@gmail.com / Επικοινωνία με την Ιερά Επισκοπή Μοζαμβίκης: naosgr@gmail.com

ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΛΟΓΟΥ "ΑΛΗΘΩΣ" ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΟΠΗ ΜΟΖΑΜΒΙΚΗΣ (13.4.2013)

2.2.12

Γνωριμία των μαθητών του "American International School of Mozambique" με την Ορθόδοξη Εκκλησία
Όπως καθιέρωσε πέρυσι ο θεοφ. Επίσκοπος Μοζαμβίκης κ. Ιωάννης, δεχθήκαμε σήμερα στον Ελληνορθόδοξο Ναό μας, εδώ στο Μαπούτο, μια ευάριθμη αντιπροσωπεία μαθητών και μαθητριών από το American International School of Mozambique.

Το AISM θεωρείται ως το καλύτερο ιδιωτικό σχολείο του τόπου τούτου και, στο πλαίσιο των μαθημάτων τους, είχαν την ευκαιρία τα παιδιά να πληροφορηθούν συνοπτικά τα τής Ορθόδοξης Εκκλησίας, όσον αφορά στην Πίστη, την Ναοδομία, την Εικονογραφία, τις Εορτές και ό,τι άλλο θέλησαν, στο τέλος της ομιλίας μας, να ρωτήσουν τα παιδιά, τα οποία -σημειωτέον- προέρχονται από διάφορες θρησκείες (κυρίως το Ισλάμ) και άλλα δόγματα, τα οποία έχουν μεγάλη πέραση ανά την Μοζαμβίκη.

Εμείς πάντως, με πνεύμα αγάπης, θελήσαμε να μάθουν τα παιδιά ότι η Ορθοδοξία είναι η Μάνα Εκκλησία, η κιβωτός της Αλήθειας και όλους τούς δέχεται στην αγκαλιά της (π.χ. ως Πλατυτέρα της κόγχης του Ιερού Βήματος) με Αγάπη από την Αγάπη, που Είναι ο ίδιος ο Θεός και Γιος Της.

Ακολούθησε κέρασμα για όλους στον πρόναο, ενώ σε όλους μοιράσαμε εικονίδια με μορφές και στιγμιότυπα από το Ορθόδοξο Εορτολόγιο. Πολύτιμη ήταν η συμβολή στην υποδοχή των παιδιών, κυρίως όμως στην μετάφραση των άριστων συνεργατών του Επισκόπου κ.κ. Μαρίνας και Τέλη Τσιχλάκη, Μάρως Σπανούδη και Peter Twining.

Καλημέρα Σας από το καυτό και υγρό Μαπούτο
π. Π. Καποδίστριας

Δεν υπάρχουν σχόλια: